Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee overvejer at tage kabel-åbning til domstol

TDC's kabelselskab YouSee finder IT- og Telestyrelsens afgørelse om åbning af kabelnettet for uklar. YouSee frygter, at den er for omfattende.

Kabelselskabet YouSee, der er ejet af TDC, overvejer at gå rettens vej i en sag om åbning af selskabets kabelnet, så fremmede udbydere også kan tilbyde bredbånd i kabelnettet.

Det sker, efter at Teleklagenævnet mandag afviste YouSee, som havde anket en afgørelse fra IT- og Telestyrelsen.

"Hvis vi skal videre med sagen, bliver vi nødt til at få en domstol til at kigge på det. Men vi har ikke besluttet os endnu," siger pressechef Ib Konrad Jensen fra YouSee.

Årsagen til åbningen af YouSee-nettet hænger sammen med kabelselskabets ejer, TDC. Kongen på det danske bredbåndsmarked er TDC, og teleselskabet sidder på 63 procent af det danske bredbåndsmarked på faste linjer.

Det giver TDC en stærk markedsposition, og derfor er selskabet forpligtet til at holde sit kobbernet åbent for fremmede udbydere. Kort før jul sidste år kom så YouSee-nettet til, mens styrelsen krævede fibernettet åbnet i juli.

Ankede afgørelse

YouSee valgte i januar at anke afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen om åbning af kabelnettet. Ifølge YouSee var det i afgørelsen ikke klart angivet, om de private foreningsejede antennenet også skulle omfattes af åbningen. Det vil sige cirka halvdelen af YouSees kundebase.

Ifølge kabelselskabet er Teleklagenævnets svar fra i mandags fortsat så uklart, at YouSee gerne vil have det udpenslet sort på hvidt, om de private antennenet er omfattet af tvangsåbningen. 

"Vi ser på det, og vi overvejer, hvad vi skal gøre videre, for vi er ikke blevet klogere på, om antenneforeningerne er omfattet af det," siger Ib Konrad Jensen til Computerworld.

Hvis afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen også omfatter de privatejede antenneforeninger, så risikerer YouSee at blive opsagt i mange antenneforeninger. Det har i hvert fald tidligere været beskeden fra Poul Juul, der er landsformand for Forenede Danske Antenneanlæg (FDA).

Læs også: YouSee risikerer at blive opsagt i antenneforeninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere