Artikel top billede

Wikileaks bombet før stor offentliggørelse

Wikileaks blev udsat for massive angreb i forbindelse med en afsløring af følsomme dokumenter med efterretningsoplysninger fra hele verden.

Whistle-blowing websiden, Wikileaks, er udsat for cyberangreb.

På sidens Twitter-feed kunne man i går læse følgende besked:

"Vi er under et massivt distributed denial of service-angreb."

Wikileaks har flere gange bragt sig i søgelyset ved at offentliggøre hemmelige dokumenter om blandt andet Irak-krigen. Også den danske Jæger-bog blev udsendt via Wikileaks.

Gårsdagens angreb skyldes ifølge Wikileaks, at der er en ny bunke dokumenter på vej til ud til offentligheden.

Amerikanske myndigheder afviser ifølge websiden ZDNet dog alle påstande om cyber-krig mod Wikileaks.

"En stribe aviser, som Le Monde, New York Times og The Guardian, har fået dokumenterne på forhånd, og derfor vil de stadig blive publiceret selv om Wikileaks' websted sendes til tælling," blev der skrevet på Twitter-profilen

Det er ikke første gang, at Wikileaks bliver udsat for angreb i forbindelse med offentliggørelser.

Største afsløringer hidtil

De amerikanske myndigheder er ikke begejstrede for offentliggørelserne, og har sagt at de kan medføre tab af menneskeliv.

Wikileaks grundlægger Julian Assange har derimod den holdning, at de amerikanske myndigheder er bange for at blive stillet til ansvar for sine handlinger.

Han siger samtidig at de hemmelige dokumenter, der slippes fri denne gang, indeholder flere kompromitterende oplysninger om Afganistan og Irak, end man har set tidligere.

Det skriver engelske BBC.

"Det materiale vi nu publicerer, indeholder informationer om alle aktuelle konflikter i alle lande i verden," har Julian Assange sagt til BBC.

Websiden Wikileaks blev lanceret i 2006.
 
Organisationens formål er at bringe vigtig information til offentlighedens kendskab. I 2010 har der været stor bevågenhed omkring afsløringer fra Afghanistan-krigen og om Irak-krigen.

Læs også: Wikileaks og "Hvis du ikke gør noget galt, har du intet at skjule"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere