Artikel top billede

Test selv: Se hvem der bruger dit trådløse net

Hvis der er mange gratister på dit trådløse net, kan det give lange svartider. Se her, hvordan du undersøger, om der er andre end de ansatte, der bruger virksomhedens trådløse net.

Er du it-ansvarlig i en mindre virksomhed i en stor kontorbygning, er det måske irriterende, at dit firmas båndbredde konstant udnyttes af ansatte i andre virksomheder.

Beskyt din forbindelse med pasword

Er der for mange, der deler forbindelsen, kan det føre til lange svartider, når der anvendes online-systemer eller checkes mail.

For at forhindre det, kan du selvfølgelig sørge for, at din trådløse netforbindelse er beskyttet med kryptering som WPA eller WPA-2.

Hvordan du rent praktisk gør det, afhænger af din router, men i billedet til højre ser du, hvordan du gør det på en Belkin router.

Check om udvedkommende er på dit net

Det kan selvfølgelig være, at en af dine kollegaer deler passwordet med en ansat fra et andet firma i kontorbygningen, da vedkommende "har et akut problem og ikke kan få adgang til internettet".

Selvom det altsammen er sket med gode intentioner, kan kendskabet til kodeordet og dermed adgangen til WiFi-forbindelsen hurtigt blive spredt. Pludselig er jeres netforbindelse overrendt igen.

Her kan du selvfølgelig vælge at skifte password og sørge for, at alle relevante personer får kendslab til det nye kodeord.

Du kan eventuelt lige undersøge, at der vitterligt er folk på jeres netforbindelse, som ikke bør være der.

Igen afhænger de praktiske detaljer af din router, men for Belkin-routeren går du ind i DHCP Client List, som du kan se på billedet til højre. Her kan du se alle de forskellige enheder, der anvendes. 

Du kan identificere hver enkelt enhed ud fra MAC-adressen (som ikke har noget med Apple-computere at gøre).

MAC-adressen er unik for hver enkelt enhed og kan anvendes til at identificere hver enkelt maskine, der anvender din netforbindelse.

Opret positiv-liste for maskiner med adgang

Hvis du vil have bedre kontrol med, hvem der har adgang til nettet, så kan du oprette en positiv-liste over MAC-adresser. Kun de MAC-adresser, som står på listen, kan få adgang til nettet. Se billedet til højre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere