Se computeren du kan have i din hule hånd

Kan man lave en computer, der kun er lidt større end et USB-stik? Ja, det kan man, og den skal endda kun koste 125 kroner. Se det utrolige projekt her.

En ultra-mini computer med en USB-indgang i den ene ende og en HDMI-udgang i den anden. Er der brug for mere?

Ikke ifølge David Braben. Han har udviklet en prototype af en sådan computer med et gratis Linux-styresystem installeret.

David Braden er en kendt spiludvikler, der var med til at starte spilfirmaet Frontier Developments tilbage i 1982. Han har blandt andet stået bag det kendte spil "Rollercoaster Tycoon".

Men nu har han kastet sig over et nyt projekt, der skal give engelske skoleelever adgang til en billig computer.

Prototypen, der hedder Rasperry Pi, har en 700 megahertz ARM11 processor og 128 megabyte ram, og selv om det ikke lyder af meget, skal man ikke mange år tilbage for at finde stationære med lignende specifikationer i danske hjem.

Computeren, som du kan have med i lommen, skal bare have tilsluttet et keyboard i den ene ende og en computer eller tv-skærm i den anden ende, og så er du kørende.

Harddisken er blevet erstattet med muligheden for at tilslutte et SD-hukommelseskort.

Selv om computeren er fuldt funktionsdygtig, skal du dog nok ikke regne med at spille krævende spil eller redigere video på den. Men til dagligdags opgaver som websurfing, e-mail, kontorprogrammer og så videre skulle den kunne stå distancen.

Så billigt at alle kan være med

David Braben har store planer med sin lille computer, som han arbejder på at få sat i produktion.

Ideen er at lave en simpel computer, som alle har råd til. Braben regner med, at prisen bliver mellem 85 og 125 kroner for en fuldt funktionsdygtig computer.

Håbet er, at skoleelever, der er økonomisk dårligt stillet, også får mulighed for at arbejde med it.

David Braden mener, at computerne kan komme i produktion inden for et år. Computeren skal distrubueres gennem det dertil oprettede "Rasberry Pi Foundation".

Er du selv til mini-pc'er, der kan lidt mere (men også er lidt dyrere), kan du se nogle af tidens lækreste af slagsen her.

I videoen herunder kan du se David Brabens minimale computer, der kan holdes mellem to fingre, og høre ham fortælle mere om projektet. (Videoen er på engelsk)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere