Artikel top billede

(Foto: Frederik Danvig)

Apple slår Google som verdens dyreste selskab

Apple er verdens mest værdifulde brand. Se her, hvor meget selskabet er værd.

Apple slår Google af pinden som verdens mest værdifulde selskab målt på brand-værdi.

I hele træskolængder er Apples brand-værdi i dag 153 milliarder dollar, hvilket svarer til 787 milliarder kroner.

Ifølge konsulent-selskabet Millward Brown har salget af ekstremt højtprofilerede produkter som iPad og iPhone skubbet Apple helt i top.

I 2010 lå Apple på tredjepladsen med en brand-værdi på 83 milliarder dollar.

Samtidig er Googles brand-værdi faldet med to procent. I dag er Google ifølge analysen 111,5 milliarder dollar - godt 570 milliarder kroner - værd. Selskabet har ellers ligget øverst på listen i de seneste fire år.

Apples enorme succes og fremgang i de senere år bliver tydeligt afspejlet i udviklingen af brand-værdien. Selskabet har nemlig øget sin brand-værdi med ikke mindre end 859 procent siden 2006, da den pågældende analyse blev udarbejdet for første gang.

Brand-værdien bliver i analysen beregnet ud fra en række nøgletal som markedsværdi, brandets andel i indtjeningen, værdien af de immaterielle aktiver, gennemslagskraft hos forbrugerne og vækst-potentiale.

En væsentlig grund til Apples fremgang skal findes i, at iPad og iPhone i stigende omfang vinder frem i virksomhederne, hedder det.

Millward Brown, der står bag undersøgelsen, fremhæver, at Apples forretningsmodel med et lukket og kontrolleret univers i forhold til brand-værdi er en fordel i forhold til Googles åbne tilgang med gratis tjenester og åbne systemer.

Det skyldes ikke mindst, at det lukkede miljø er med til at fremme en ensartet brugergrænseflade, der gør alle Apples apparater genkendelige.

I øvrigt er det teknologi-selskaber, der præger de øverste 10 pladser på listen over de mest værdifulde brands.

På Top 10 finder vi således foruden Apple og Google også selskaber som IBM, Microsoft og China Mobile.

Facebook er kommet med på listen for første gang. Selskabet befinder sig dog langt nede på listen på en 35. plads.

Læs også:
Nu er Apple verdens fjerdestørste pc-leverandør

Hvad vil Google bruge 1.000 milliarder til?

Her er verdens 10 mest værdifulde brands.

1: Apple

2: Google.

3: IBM.

4: McDonald's.

5: Microsoft.

6: Coca Cola.

7: AT&T.

8: Marlboro.

9: China Mobile.

10: General Electric.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere