Artikel top billede

Dell og HP sælger færre pc'er - men Dell tjener kassen

Privatkunderne gider ikke rigtigt købe pc'er fra Dell og HP. Til gengæld skovler begge selskaber penge ind på et andet område.

Læs også:
Dell vil investere milliarder i storage

Nyt hovedvåben: Sådan vil HP få fat på dig på nettet

Det er nye tider for to af verdens største pc-producenter, Hewlett-Packard og Dell.

Begge selskaber må i deres dugfriske kvartalsregnskaber sande, at forbrugerne ikke ligefrem flår deres pc'er ned fra hylderne i en sand købs-rus.

Både Dell og Hewlett-Packard melder nemlig om fald i salget til konsummarkedet i det seneste kvartal.

Dells salg er her faldet med syv procent og Hewlett-Packard med hele 23 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

HP: Det overrasker os da
Hewlett-Packard - der selv erklærer sig 'overrasket' over det store fald - er omgående blevet straffet for de dårlige nyheder. Selskabets aktiekurs faldt umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet til det laveste niveau i to år.

Til gengæld går det fremad for begge selskaber, når det gælder salg til erhvervslivet. Her buldrer især Dell fremad med massivt salg til især de store virksomheder.

Samlet set gør det, at Dell skovler penge ind. Selskabets indtjening er steget med gigantiske 177 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu knap fem milliarder kroner.

Det er noget, der luner for Dell, der i flere år har arbejdet på at komme væk fra afhængigheden af det konkurrence-pressede konsum-marked, hvor indtjeningsmarginerne er lave.

Til gengæld satser Dell målrettet på brede it-løsninger til erhvervslivet.

Dells division for erhvervsløsninger - Services and Enterprise Solutions - melder således om fremgang på fem procent i omsætningen, mens salget af både selskabets server- og netværksprodukter er steget med 11 procent.

Dell planlægger at lancere en række nye konsumprodukter inden for de næste måneder med skarpt fokus på de dyrere modeller. Dette sker for at komme væk fra det helt prisbillige segment, hvor Dell i flere år har været under hårdt pres af ikke mindst prisbillige asiatiske mærker.

"Den betydelige forbedring viser, at vores strategi virker," lyder det fra topchef Michael Dell.

Selskabet forventer at sende en stribe nye produkter til konsummarkedet på gaden inden for de næste måneder. De kommer alle til at ligge i den øvre ende af dette marked.

HP sælger godt til erhvervslivet

Også HP har fremgang inden for salget til erhvervslivet. Selskabet melder om 12 procent fremgang i salg af pc'er til virksomhederne.

Også HP er i gang med at skifte fokus. Det betyder, at selskabet fremover vil satse mere på bredere it-løsninger - inklusive konsulentarbejde inden for cloud computing samt udvikling og videreformidling af applikationer.

Ifølge topchef Leo Apotheker er det afgørende, at selskabet finder nye græsgange, da både omsætning og indtjening er under pres i flere af de områder, som HP hidtil har været stærk på.

Læs også:
Dell vil investere milliarder i storage

Nyt hovedvåben: Sådan vil HP få fat på dig på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere