Selvkørende biler snart lovlige i Nevada

Engang i den nærmeste fremtid vil du være i stand til at lade en selvkørende bil transportere dig hjem efter en våd bytur i Las Vegas.

Google har igennem længere tid lobbyeret for lovgivning i den amerikanske delstat Nevada, der baner vejen for intelligente, selvkørende biler, og nu har teknologigigantens indsats båret frugt.

Statssenatet i Nevada har nemlig vedtaget et lovforslag, der kræver, at der udarbejdes et regelsæt for selvkørende biler.

Google arbejder intensivt på et system, der lader dig slappe af bag rattet og lade en computer køre bilen for dig. Firmaet har en flåde af bestående af Toyota Prius- og Audi TT-modeller, der er udstyret med teknologi til at køre sig selv uden brugerinteraktion.

Systemet består af lasere, radarer og videokameraer, der holder øje med vejen og anden trafik, samt detaljerede kort, der gør det muligt for bilerne at finde vej fra A til B.

Kan redde mange liv

Sidste år kom det frem, at Google har testet bilerne i Californien, hvor ingeniører fra firmaet tog turen fra hovedkvarteret i Mountain View syd for San Francisco og hele vejen ned langs kysten til Santa Monia.

Ingeniørerne sad i førersædet, men deres hænder var ikke på rattet. Bilerne har også kørt ned af den verdenskendte Lombard Street i San Francisco, der er kendt for sine stejle og skarpe kurver.

Google siger, at selvkørende biler potentielt kan redde millionvis af menneskeliv, da de er mere sikre end traditionelle personstyrede biler. Indtil videre har der - ifølge Google - også kun været ét uheld med en selvkørende bil, og det var, da en anden bil kørte op bag i en af selvkørende Toyta Prius'er.

Hvornår rammer teknologien så os almindelige mennesker? Google siger, at der nok vil gå et sted mellem seks og otte år, før du vil kunne købe en bil, der kan køre sig selv.
 
Tjek denne YouTube-video, hvor en af Googles biler kører sig selv på en bane. Det ser imponerende ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere