Artikel top billede

Facebook indfører videosamtaler med Skype

Facebook integrerer Skype, så det bliver muligt at foretage videosamtaler fra det sociale netværk. Se demonstration her.

Læs også:

Ni grunde til at skifte fra Facebook til Google+

Da Google for få dage siden lancerede det meget omtalte Google+, var videosamtaler fra begyndelsen dybt integreret i tjenesten.

Den fordel fik Google dog ikke lov til at beholde ret længe, for nu har Facebook også lanceret en lignende funktion.

På et pressemøde sent onsdag præsenterede Facebook-stifter Mark Zuckerberg en alliance med det nu Microsoft-ejede Skype.

Samarbejdet betyder, at Skype fremover bliver integereret i Facebook.

Browser plugin

Via et browser-plugin kan man anvende Skypes teknologi uden at installere selve programmet.

Indtil videre er der kun åbnet op for samtaler med én person af gangen, men det der meningen, at gruppe-samtaler også skal være mulige.

Gruppe-samtaler er allerede en del af video-funktionen i Google+, men modsat Facebook er Google+ endnu en lukket tjeneste, der kræver en særlig invitation.

Vores kolleger på NetworkWorld har publiceret en video, der viser, hvordan du kommer i gang med video-samtaler på Facebook:

Mange interesser på spil

Skype blev opkøbt af Microsoft i maj måned for hele 44 milliarder kroner.

Dengang begrundede Microsoft-direktør Steve Ballmer blandt andet købet med, at Skype skal integreres med Microsoft-produkter som Xbox og Kinect, ligesom Windows Phone og Windows indeholder oplagte muligheder for at udnytte Skype.

Microsoft har dog samtidig en interesse i at indgå et Skype-samarbejde med Facebook, fordi Microsoft også er i konkurrence med Google.

På den officielle Skype-blog betegnes aftalen med Facebook da også som "et spændende skridt."

"Partnerskabet med Facebook giver forretningsmæssigt rigtig god mening for Skype og giver os en ekstraordinær mulighed for at tilbyde Skypes stemme- og videosamtale-produkter til flere end 750 millioner aktive Facebook-brugere.

Det er oplagt at tro, at Facebooks Skype-træk er et direkte modsvar til Google+, men Facebook oplyser selv, at arbejdet med at integrere Skype har stået på i et halvt år - altså længe inden Google+ blev annonceret.

Til gengæld er det nemt at forestille sig, at Facebook har fremskudt lanceringen, efter at Google+ blev præsenteret for få dage siden for på den måde at fjerne lidt af fokus fra Google-tjenesten.  

Installer det nye Skype-plugin til Facebook her.

Læs også:

Ni grunde til at skifte fra Facebook til Google+




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere