Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsofts Steve Ballmer og Skypes Tony Bates annoncerede i går, at opkøbet til en værdi af 44 milliarder kroner.

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Microsoft har storstilede planer med købet af Skype, fortæller selskabets direktør Steve Ballmer.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Microsoft har store planer med købet af Skype.

Det står klart, efter at de to selskaber - der nu snart bliver til ét - i går holdt pressekonference om den rekord-store aftale til en værdi af 44 milliarder kroner.

Når Microsoft betaler så mange penge for Janus Friis-produktet - og også væsentlig mere end det reelt er værd - skyldes det, at det passer som fod i hose i Microsofts allerede eksisterende produkt-portefølje.

Skype vil blive integreret med Microsoft-produkter som Xbox og Kinect, ligesom Windows Phone og Windows indeholder oplagte muligheder for at udnytte Skype.

Samtidig har selskabet i form af unified communications-løsningen Lync brug for at få så mange nye brugere som muligt - det kan Skypes kundedatabase hjælpe med.

"Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen med det bedste fra Skype kan vi udstyre folk med nye teknologier, der kan bringe dem tættere sammen," indledte Steve Ballmer pressemødet.

Fremtidens kommunikationsplatform

"Vi drømmer om at skabe oplevelser, der ikke er begrænsede af afstande eller enheder," siger Microsoft-direktøren i videoindslaget, som du kan se herunder.

Skype har 170 millioner brugere, og alene i 2010 talte de 207 milliarder minutter via kommunikationsplatformen.

Det er dette udgangspunkt, der gør, at Microsoft lægger 44 miiliarder på bordet - og indleder arbejdet med at skabe fremtidens kommunikationspatform, som selskabet ser den.

"Hos Microsoft ser vi enorme muligheder i at bringe de ting, som folk ønsker - data, voice, video, IM - sammen på samme skærm, uanset om det er en smartphone, en pc en slate eller tv'et."

Se talen (kræver Silverlight)

Kan Miccrosoft gøre det, Ebay ikke kunne?

Med til historien hører, at det netop var storstilede planer om at integrere Skype med allerede eksisterende produkter, der i 2005 fik Ebay til at betale 16 milliarder kroner for Skype.

Det var dengang eBays idé, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

I 2009 valgte Ebay at sælge Skype til en gruppe af investorer - dengang lød prisen på omkring 9,9 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere