Google åbner for søgning i satellitbilleder

Google har lavet en ny funktion i Google Maps, hvor man kan se et satellitbillede af ens hjem eller arbejdsplads. Indtil videre er der dog kun detaljerede billeder af Nordamerika.

Nu kan man se et satellitbillede, når man surfer ind på Google Maps. Indtil videre er der dog kun detaljerede billeder af Nordamerika tilgængelige.

Tjenesten gik i luften mandag. I øjeblikket kan der dog kun hentes detaljerede billeder af Nordamerika. Resten af verden kan kun ses på landeniveau.

Google fik adgang til billederne, da det købte kortvirksomheden Keyhole Maps for godt seks måneder siden.

Dermed er Keyholes kort, kommet gratis til ud netsurferne. Tidligere har man skulle betale for at benytte Keyholes kort.

I første omgang får man et almindeligt kort op på skærmen, når man surfer ind på Google Maps. Men ude i siden er indført en ny knap, der hedder "satellite", og som giver adgang til satelitbilleder, af det kortudsnit man har på skærmen.

Det varierer, hvor tæt man kan komme på. De mest detaljerede billeder findes i Nordamerika, hvor man enkelte steder kan komme tæt nok på til at se enkelte huse. Det er cirka halvdelen af kontinentet, der dækkes med de detaljerede billeder.

Google meddeler intet om, hvor hurtigt tjenesten vil blive udbygget. Heller ikke om den med tiden kommer til at tilbyde detaljerede billeder af resten af verden.

I følge CNN har den nye tjeneste skabt uro om, hvorvidt den kan bruges til overvågning. Men det afviser Keyhole Maps:

»Der er ingen grund til bekymring, fordi billederne generelt er mellem 6 og 12 måneder gamle. Og man vil ikke være i stand til at læse nummerplader, eller se hvad en enkelt person foretager sig,« siger Keyhole Maps direktør, John Hanke til CNN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere