ZYB-millionær i nyt it-håb: Facebook til firmaer

Tech Guld: Podio er navnet på et helt nyt startup med ZYB-millionæren Tommy Ahlers i spidsen.

Samarbejds-software og projektstyring på nettet er ikke nogen helt ny ide, og konceptet ”facebook for firmaer” er der også andre, der har forsøgt sig med. Alligevel får et nyt dansk startup masser af roser og medvind fra første færd med netop dette koncept.

Firmaet lanceres i dag. Det er døbt Podio (efter i startfasen at have kørt under navnet Hoist), og det kommer med på ComONs liste over de mest lovende danske startups som deltager i Tech Guld-konkurrencen.

Podios succespotentiale skyldes både folkene bag og konceptet i sig selv. Selvom konceptet basalt set ikke er fuldstændig nyt, så er modellen med gratis og nemt tilgængelige samarbejdsværktøjer i den udformning, Podio har arbejdet sig frem til, ved nærmere eftersyn mere overbevisende end som så. Selv kalder Podio konceptet for en social arbejdsplatform. En af nyskabelserne er, at brugerne selv bygger apps og opsætter platformen, så den passer til de helst præcise opgaver, man aktuelt skal have løst.

Podio er stiftet er tre gutter i en kælder, og med sig som investor og bestyrelsesformand fik de fra starten Thomas Madsen-Mygdal. Som direktør og medinvestor har Podio nu også fået Tommy Ahlers, der bag sig har den succesfulde tele-startup ZYB - en populær og gratis backuptjeneste til mobil-brugere.

Ahlers solgte ZYB til britiske Vodafone for to år siden, og for nylig udløb hans kontrakt med den nye ejer. Egentlig havde han tænkt sig at bruge noget tid på at sidde på stranden og nyde livet, men da hans gode bekendte Mygdal-Madsen fortalte om Podio, var den 34-årige telemillionær solgt på tanken om at blive entreprenør igen.

Start-ideen for Podio-stifterne var, at de fleste it-værktøjer, man kan bruge i dag, hverken er sociale eller samarbejdsrettede, og at de bærer præg af at være udviklet af nogle mennesker, der både geografisk og mentalt sidder langt væk fra den konkrete bruger.

Pointen i Podio er, at brugerne ved at bygge deres egne simple værktøjer får magten tilbage til at tilrettelægge deres arbejdsopgaver på lige præcist den måde, de synes er bedst i den aktuelle situation.

Podio blev startet sidste år af Anders Pollas og Jon Froda, som lancerede systemet i ”stealth” udgave ved navn Hoist. Thomas Madsen-Mygdahl og Ulrik Jensen kom til med seed-investeringer. Madsen-Mygdahl, der i dag er formand for bestyrelsen, fik i sidste måned følgeskab af Tommy Ahlers, der har titel af CEO og medinvestor i Podio.

Podio fungerer som SaaS (software as a service) og er gratis, hvis man har mindre end ti brugere koblet sammen. Over ti brugere kræver en årlig licens for hver 50 brugere, der er koblet på.

Eftersom testudgaven Hoist har fungeret i adskillige måneder har Podio startet med både betalende og ikke betalende brugere. Allerede har man over 100 betalende organisationer og 400 ikke-betalende på kundelisten.
Det betyder, at selskabet allerede har en konkret omsætning selv om det først formelt lanceres i dag – en stor forskel fra Tommy Ahlers sidste start-up, der trods den fede salgspris aldrig nåede at skabe nogen stor omsætning.

”Faktisk kan jeg se, at Podio allerede omsætter for mere end ZYB gjorde,” siger Tommy Ahlers.

Mere om information om Podio kan hentes på den foreløbige hjemmeside her.

Mener du, at Podio er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.
Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende. Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.

Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.

Læs mere om ComON Tech Guld konkurrencen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere