Jensby fjernede 22 ringbind fra hemmeligt kontor

Bagmandspolitiet er vrede over, at Asger Jensby fjernede 22 ringbind fra hemmeligt kontor. Stein Bagger var i Dubai med JMI Invest ejer. Pressechef vurderer IT Factory svindlen overstiger en milliard, og han er sur over at pressen er kritisk overfor Asger Jensby.

Da Asger Jensby og hans kommunikationsrådgiver Erik Ove i søndags lukkede sig ind på Stein Baggers hemmelige kontor på Schæffergården ved siden af IT Factory domicilet fjernede de 22 ringbind. Det finder chef for Bagmandspolitiet Jens Madsen betænkeligt.

"Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi gerne ville have været de første. Det kan betyde meget for efterforskningen, hvordan et papir fx ligger i forhold til et andet, og så hjælper det ikke, at der har været nogen at fjerne dem. Jeg kan kun nøgternt konstatere, at det er bedst, hvis politiet er de første til at sikre bevismateriale og dokumenter," siger Jens Madsen til B.T.

Kommunikationsrådgiver Erik Ove finder kritikken besynderlig.

"Hvorfor skulle vi gå til politiet, da vi gik ind på hans kontorer - først i firmaet og siden i kursuscenteret ved siden af. På det tidspunkt har vi ingen mistanke om noget kriminelt," siger IT Factorys kommunikationsrådgiver, Erik Ove til BT.

Men til TV2News fortæller han senere, at han og Jensby forsøgte at anmelde bedrageriet til politiet tidligt i forløbet, men at det ikke kunne lade sig gøre.

Med hensyn til de fjernede ringbind, så er de ikke afleveret til politiet fordi han og Jensby vurderede dem som uinteressante for Bagmandspolitet, da de blot indeholdte Stein Baggers private bilag på "sokker og støvsugerposer" som Erik Ove siger. Mens Stein Baggers private bilag fylder hele 22 ringbind, så begrænser hans mulige svindel i IT Factory sig til tre ringbind, som er afleveret til politiet.

Asger Jensby har tidligere fortalt, at Stein Bagger løj for ham om rejsemålet, da Stein Bagger havde fortalt Jensby, at han skulle på forretningsrejse til USA.
Nu er det kommet frem, at Stein Bagger ferierede med Asger Jensbys JMI Invest medejer Peter Sølbeck og dennes kone, der tidligere var gift med Klaus Riskær. Stein Baggers mulige løgn til Jensby om sit opholdssted var heller ikke mere omfattende end, at IT Factorys personaledirektør Kim Meier også var med på ferien til Dubai.

Kommunikationsrådgiver Erik Ove er samtidig rasende over de journalister, der går kritisk til Asger Jensbys bestyrelsesindsats i IT Factory. Til TV2News siger han:

"Nogle af eksperternes bagklogsskab er næsten morsom. Som for eksempel en åbenbart meget klog mand fra Copenhagen Business School, der mente at bestyrelsen burde have grebet ind fordi væksten i omsætningen var mistænkelig høj," siger Erik Ove til TV2News med henvisning til denne ComON artikel.

Erik Ove vurderer i øvrigt, at IT Factorys bedrageri beløber sig til over en milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere