Artikel top billede

MySpace er solgt

Nu er MySpace solgt for 180 mio. kr. Justin Timberlake er blandt de nye ejere.

(Opdateret) Der er nu sat et foreløbigt punktum i den lange saga om det sociale netværk MySpace. News Corp har solgt det, der engang var verdens største sociale netværk, til annonce-netværket Specific Media i Californien. Prisen er meget lav – 180 mio. kr.

Specific Media fortæller i en pressemeddelelse at popstjernen Justin Timberlake også har investeret et ukendt beløb og dermed bliver medejer af MySpace. Justin Timberlake spillede Napster-grundlæggeren Sean Parker i filmen ”The Social Network” om MySpace-rivalen Facebook.

Mediemogulen Rupert Murdoch havde oprindelig købt MySpace for mere end 2,5 milliarder kroner og har siden investeret et stort beløb i det sociale netværk, men det blev aldrig en god forretning.

Det ser tilmed ud til, at en del af de 180 mio. kr. ikke bliver betalt i kontanter, men i Specific Media-aktier.

Engang var MySpace verdens største sociale netværk, men Facebook har for længst overhalet og MySpace er plaget af et stort underskud.

Facebook har allerede rundet 600 millioner brugere, mens MySpace hænger fast på 100 mio. - og alene i de første to måneder af 2010 har MySpace tabt 10 mio. brugere.

Med det faldende brugertal svinder også håbet om at skaffe flere reklameindtægter og dermed vende underskuddet til et overskud.

MySpace har forsøgt at genopfinde sig selv som en underholdningsplatform, men det er heller ikke lykkes. I starten af året blev halvdelen af de dengang omkring 1.000 ansatte afskediget. Nu er der 400 tilbage, og det ser ud til at 200 af dem også kan regne med en fyreseddel.

Så må det være ekstra bittert for News Corp, at Facebook i dag har en anslået værdi på 350 milliarder kroner (og måske endda det dobbelte). Det er et bebeløb, der er næsten 2000 gange større end salgsprisen på MySpace.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere