Artikel top billede

4chan-stifter starter kommerciel platform

Christopher Poole har allerede samlet 625.000 dollar til sin nye tjeneste Canvas.

Det kontroversielle internet-forum 4chan skal nu bruges som udgangspunkt for en ny, kommerciel platform. Det fortalte 4chan-stifteren Christopher Poole under denne uges South by Southwest Interactive konference i Austin, Texas. Den 23-årige var tidligere kendt under brugernavnet ”moot” og først i 2008 blev hans sande identitet afsløret.

4chan startede oprindelig som et diskussionsforum (eller imageboard) for japansk manga og anime, men er i dag både berømt og berygtet for sine vilde og lettere kaotiske debatter. 4chan er blevet brugt til at starte angreb mod store virksomheder og myndigheder, som af den ene eller anden grund har gjort sig upopulære.

Men nu ser det altså ud til at 4chan skal være stuerent – eller rettere, der kommer en kommerciel klon, som skal være mere sober. Christopher Poole har samlet 625.000 dollar i risikokapital til sit nye projekt, som han kalder Canvas.

Ligesom 4chan er der i første omgang tale om et imageboard, hvor brugerne kan uploade billeder og ændre dem sammen. Men i modsætning til 4chan er der krav om, at alle Canvas-brugere skal registrere sig. Det skal hæve niveauet i debatten. Det er dog fortsat muligt at poste uden at afsløre sin sande identitet – ligesom Poole selv har gjort i mange år. Men de enkelte indlæg bliver gemt i længere tid.

Poole taler om et koncept som han kalder Fluid Identity – den flydende identitet. Han kritiserer blandt andet Facebook, hvor brugerne er tvunget til at afsløre deres rigtige navne. Hvis brugerne er tvunget til at afsløre deres identitet ”kan man ikke længere tillade sig at begå fejl, sådan som det var muligt før,” som Poole formulerer det.

Han placerer et lighedstegn mellem anonymitet og autenticitet, og mener altså at den ægte, ærlige kommunikation kun er mulig hvis begge parter kan sløre deres identitet. Den nye tjeneste Canvas har en anden tilgang til online-identitet end 4chan, men den bliver ikke så åben som Facebook. Det skal fortsat være muligt at beskytte sin identitet.

Canvas skal gøre det lettere for brugerne at redigere i billeder med nye online-værktøjer og senere skal det også udvides med muligheder for fælles video- og lydredigering.

Christopher Poole bliver allerede beskrevet som en modpol til Mark Zuckerberg. Begge ønsker at gøre nettet socialt, men de har meget forskellige forestillinger om begrebet privatliv. Facebook bygger på den grundlæggende tanke om, at ærlige folk ikke har noget at skjule. 4Chan og Canvas bygger på, at det skal være muligt for alle at kommunikere anonymt på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere