Frank Rasmussen vil starte nyt teleselskab - Sælger MVNO Systems til Telenor

Teleiværksætteren i endnu en exit. Nu vil han sætte nye firmaer i søen i udlandet.

Telenor har i dag købt Frank Rasmussen-selskabet MVNO Systems, der leverer software til såkaldt virtuelle teleselskaber, der lejer sig ind på andres net.

Parterne offentliggør ikke prisen på selskabet, der i dag kun har to kunder, nemlig Onfone og ComX.

Frank Rasmussen, der i sin tid stiftede og siden solgte de danske mobilselskaber Telmore og Bibob, forlader i forbindelse med handlen MVNO Systems.

Firmaet og dets software var et spin-off fra Bibob. Frank Rasmussen har ikke været del af den daglige drift siden sidste år.

Han er stadig underlagt den konkurrenceklausul, han måtte underskrive, da han solgte Bibob til Telenor for 93 millioner kroner i 2009.

Da ComON spørger ham, om han nu skal i gang med at etablere endnu et teleselskab, svarer Frank Rasmussen meget kort: ”Ja.”

I Danmark?

”Nej, der er jo ikke ligefrem god plads til et nyt selskab, så det bliver nok uden for Danmark”.

Du vil altså etablere et nyt teleselskab i udlandet?

”Ja.”

Bliver det i Europa eller Sydamerika?

”Det vil jeg ikke sige, for så kommer ham Morten Strunge (Onfone-stifter, red) jo bare og blander sig,” griner Frank Ramsussen.

Han tilføjer, at det endnu er meget tidligt i processen, og at han, når tid er, nok skal fortælle mere om planerne.

At han nu kommer tilbage til sin gamle rolle som iværksætter i telebranchen kommer dog ikke i konflikt med den konkurrenceklausul, han blev udstyret med som led i Bibob-salget, siger han.

Telenors planer med MVNO Systems er, at softwaren både skal bruges til at tiltrække nye wholesale-kunder (altså virtuelle teleselskaber, som vil leje sig ind på Telenors net) og til at optimere driften for nogle af Telenors egne lavprisselskaber.

”Købet af MVNO Systems er en strategisk investering. MVNO Systems har med stor dygtighed udviklet markedets bedste it-platform til wholesale-kunder. Vi ser et stort potentiale i at overtage denne platform, som vi både kan bruge til at tiltrække wholesale-kunder, men som også kan give værdi i vores egne selskaber på lavprismarkedet,” siger Telenors erhvervsdirektør Jesper Hansen.

MVNO Systems kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på godt fem millioner kroner. Selskabet har omkring ti medarbejdere.

Hvorvidt Onfone, der i går blev opkøbt af TDC, vil fortsætte med at bruge MVNO Systems centrale software og billing-system, stod ved redaktionens slutning endnu uklart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere