Hugos far bortadopterer tv-trolden

Manden, der stod bag fødslen af tv-trolden Hugo, har solgt sit selskab til Olicom, som nu er eneejer af den lille rapkæftede fyr. Planen er, at Hugo nu skal til USA.

Ivan Sølvason, der sammen med Niels Krogh-Mortensen, opfandt og opdrættede den næsten tamme tv-trold, Hugo. Men nu har farmand adopteret sin lille skabning væk til det danske ventureselskabet Olicom, som hidtil har ageret rig onkel for den lille fyr.

Men den rige onkel er blevet uenig med Hugos far om opvæksten, og derfor er parterne nu blevet enige om indgå skilsmisse.

"Samarbejdet med Ivan Sølvason har været inspirerende, men ikke uden knaster. Jeg er derfor tilfreds med, at vi har kunnet finde ud af at skilles på en for begge parter rimelig måde. Et fortsat fælles ejerskab ikke er i nogen af parternes interesse," skriver Olicoms administrerende direktør Boje Rinhart i en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

Hidtil var spilfirmaet Interactive Television Entertainment, ITE, som selskabet bag Hugo hedder, ejet af Ivan Sølvason og Olicom i fællesskab.

Efter overtagelsen har Olicom nu sammenlagt investeret 22 millioner kroner i firmaet.

Spillet med Hugo findes i over 30 lande verden over, og i det kommende år vil ITE introducere Hugo-spillene på det amerikanske spilmarked. Herudover vil der blive satset på udvikling af nye spiluniverser.

ITE havde i 2001 en omsætning på 44 millioner kroner, og ventes at opnå et positivt driftsresultat i andet halvår af 2002.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere