Artikel top billede

Google siger undskyld for dataindsamling

Google erkender nu at man har indsamlet kodeord, e-mails og andre private data med sine Street View-biler.

Nu har Google officielt undskyldt sin indsamling af data fra trådløse netværk med Street View-bilerne. I et indlæg på den officielle Google-blog bekræfter Google-underdirektør Alan Eustace, at Google i nogle tilfælde har fået fat i hele e-mails, kodeord og URL'er. Tidligere har Google hævdet, at der kun var tale om datafragmenter.

Samtidig præsenterer selskabet en række tiltag, som skal forhindre at en lignende dataskandale gentager sig.

”Vi er dybt berørt over det, der er sket, men vi tror at disse ændringer i vores processer og struktur vil medføre betydelige forbedringer af vores interne håndtering af privacy og sikkerhed til gavn for alle vores brugere,” skriver Alan Eustace.

Google har nu udpeget Alma Whitten som ny chef for privacy. Hun skal fremover garantere at der tages hensyn til håndteringen af private data i alle Google-produkter.

Samtidig skal alle Google-udviklere og produktchefer nu igennem et udvidet træningsprogram med fokus på håndteringen af personfølsomme data.

Desuden skal hver projektleder udarbejde et dokument, der beskriver hvordan brugerens data bliver håndteret i det pågældende projekt.

”Her hos Google har vi arbejdet hårdt for at vinde jeres tillid, og vi er klar over, at vi har svigtet voldsomt her,” erkender Alan Eustace.

I sidste uge indledte Spanien en sag mod Google om dataindsamlingen fra Street View-bilerne og den canadiske datakommissær Jennifer Stodart udgav en rapport, der sætter fokus på Googles Wi-Fi-sniffing.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere