Artikel top billede

Wikileaks-informant Manning risikerer dødsstraf

Den formodede Wikileaks-informant Bradley Manning bliver nu anklaget for at ?samarbejde med fjenden?.

Ifølge amerikanske medier er den 23-årige Bradley Manning blevet anklaget i yderligere 22 punkter. Det menes at Manning er kilden til de mange hemmeligstemplede dokumenter fra det amerikanske militær og diplomatiet, der er landet hos Wikileaks i det sidste års tid. Manning sidder i et militærfængsel i Quantico i Virginia og venter på sin proces.

Den mest alvorlige af de nye anklager er ”samarbejde med fjenden”. Hvis Manning bliver dømt skyldig i denne anklage kan han risikere dødsstraf.

Det amerikanske forsvarsministeriet betegner Manning som en forræder. Han havde adgang til hundredtusindvis af fortrolige dokumenter under sin tjenestetid i Irak og han har angiveligt kopieret dokumenterne og givet dem videre til Wikileaks.

Den officielle anklage omhandler en video, som viser et dødeligt helikopterangreb på civile i Irak.

Wikileaks har allerede reageret ved at betegne de nye anklager som ”et hævngerrigt angreb på Manning”. Det er tilsyneladende ikke lykkes at etablere en direkte forbindelse mellem Manning og Julian Assange, og dermed kan militæret få svært ved at bevise, at den unge mand faktisk er kilden til dokumenterne.

Ifølge militæret indeholder flere af dokumenterne navne på informanter, som nu må frygte for deres liv. Flere af dem er blevet bragt i sikkerhed på amerikanske baser, men ”vi har ikke fundet dem alle sammen,” siger en talsmand for militæret til NBC.

Manning har angiveligt pralet med sine handlinger overfor den tidligere hacker Adrian Lamo, som efterfølgende kontaktede myndighederne.

Samtidig undersøger de amerikanske myndigheder om man kan rejse spionanklager mod Julian Assange, som i forvejen kan risikere at blive anklaget i en svensk sex-sag. Han befinder sig i øjeblikket i Storbritannien og forsøger at forhindre en udlevering til Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere