Her er verdens største it-land

Der sælges nu flere pc'er i Kina end i USA.

I mange år har USA været verdens største pc-marked. Men sådan er det ikke længere. I sidste kvartal blev der solgt flere pc'er i Kina end i USA. Det skriver Bloomberg. Det kinesiske pc-salg er steget med 14 pct. til 18,5 millioner enheder i andet kvartal. I USA er salget i samme periode faldet med 4,8 pct. til 17,7 millioner.

Det fortæller IDC-analytikeren Bryan Ma, der også forventer at det samlede kinesiske pc-salg i 2012 vil være større end pc-salget i USA. Det er usikkert om Kina også kan slå USA når salget skal gøres op for hele 2011, men til næste år er der ingen tvivl.

Pc-salget i Kina ventes at stige med 18 procent i det næste år, mens det er stagnerende eller faldende i USA og Europa.

Den voksende velstand i Kina betyder også at flere og flere kinesere efterhånden har råd til at anskaffe en pc. Kina står nu for 22 procent af verdensmarkedet for computere – det er ét procentpoint mere end USA, skriver digi.no.

Kina overhalede USA som det største marked for biler allerede i 2009 – endnu et tegn på den voksende middelklasse i verdens folkerigeste nation.

Der er også flere internet-brugere i Kina end i noget andet land i verden, selvom mange af de mest populære internet-tjenester i resten af verden er spærret i Kina, herunder Facebook.

IBM's pc-division blev solgt til kinesiske Lenovo allerede i 2005, og her melder man da også om betydelig vækst i salget af pc'er på hjemmemarkedet. Det kan også blive en fordel for Lenovo, at den store konkurrent HP nu sandsynligvis trækker sig ud af pc-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere