Artikel top billede

Eric Schmidt: Sådan vil Google udnytte Motorola

Googles Eric Schmidt afslører, at Googles køb af Motorola handler om langt mere end patenter.

Læs også:

Google køber Motorola for gigant-beløb

Derfor køber Google Motorola

Google købte i august den amerikanske mobilproducent Motorola Mobility for 65 milliarder kroner.

Dengang mente flere iagtagere, at Google først og fremmest hev pengepungen frem for at at få fat i de patenter, som Motorola Mobility ejer.

Nu sætter Googles Eric Schmidt dog også selv ord på de overvejelser, der ligger bag købet:

"Vi gjorde det af flere grunde end end blot patenter. Vi mener rent faktisk, at Motorola-teamet har nogle fantastiske produkter på vej," sagde Eric Schmidt ifølge Businessinsider, da han holdt en tale til en stor konference i USA.

"Vi er begejstrede for at have produkt-porteføljen, at bruge Motorola-brandet, produkt-arkitekturen, ingeniørerne. De her fyre opfandt RAZR. Vi kender dem godt, fordi de er Google Apps-brugere."

Vil smelte hardware og software sammen

Samtidig afslørerede Eric Schmidt, at Google håber både at kunne opnå en bedre integration mellem hardware og software - en af de fordele, Apple endnu har over Google.

 "Vi vil gerne have mindst et område, hvor vi kan integrere hardware og software," lød det i talen ifølge Businessinsider. 

Mens Motorola og Google naturligt nok sætter pris på opkøbet, så har der været lidt mere usikkerhed at spore blandt de andre hardware-producenter, der anvender Googles Android platform, heriblandt Samsung, LG, HTC og Sony Ericsson.

"De må være meget bekymrede for, om markedet nu bevæger sig over mod, at vi har Apples lukkede system, Googles kontrol med software og hardware samt samarbejdet mellem Microsoft og Nokia," sagde aktieanalytiker Mortens Imsgard fra Sydbank for nylig til Computerworld.

Motorola Mobility er den ene halvdel af det oprindelige Motorola-selskab, der tidligere i år blev splittet i to - Motorola Solutions og Motorola Mobility.

Læs også:

Google køber Motorola for gigant-beløb

Derfor køber Google Motorola




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere