Artikel top billede

Brat opbremsning i pc-salg: Salget gået i stå

Det globale salg af pc'er er under pres. Vi gider simpelthen ikke købe nye pc'er i samme udstrækning som før. Og det er der en klar grund til.

Det er slut med de svimlende vækstrater i det globale pc-salg.
Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der med en ny analyse i hånden trækker tæppet væk under de tidligere udsigter til høj vækst på pc-markedet.

Ifølge Gartner er der nu udsigt til, at det samlede globale pc-salg i 2011 vil lande på 364 millioner solgte apparater.

Det svarer en til stigning på 3,4 procent i forhold til 2010, og er en dramatisk nedjustering i forhold til Gartners tidligere prognoser, der har spået en vækst på 9,3 procent.

Ligeledes nedjusterer Gartner sine forventninger til 2012-salget, hvor analysehuset nu forventer en vækst i pc-salget på 10,9 procent mod tidligere 12,8 procent. Det vil svare til et samlet salg på 404 millioner enheder.

Her er grunden til nedgangen

Ifølge Gartner skyldes nedjusteringen i vækstforventningerne dels den økonomiske afmatning, der især har ramt det amerikanske kæmpemarked, dels tablet-computernes fremmarch.
Tablet-computerne har nemlig på rekordtid fået indbygget mange af de pc'ernes funktioner, og denne udvikling ventes at fortsætte i den kommende tid.

Gartner mener desuden, at især de unge købere i dag foretrækker tablet-computere fremfor almindelige pc'er, mens forbrugere, der sværger til pc'er, på grund af den økonomiske afmatning udskyder ellers planlagte udskiftninger af deres computere.

Det pressede pc-salg betyder, at konkurrencen bliver skærpet, hvilket afspejler sig på de faldende indtjeningsmarginer.

Det er blandt andet dette, der nu ligger til grund for HP's overvejelser om at skille sig af med sin pc-forretning, der er verdens største af slagsen.

"Tablet-computere har dramatisk ændret dynamikken på pc-markedet. HP's beslutning om at revurdere sin pc-strategi understreger, at pc-producenterne er pressede til enten at indrette sig efter den nye dynamik eller forlade markedet," lyder det fra Gartner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere