Gode pirat-servere sparer TDC for millioner

TDC har nogle af de bedste newsservere i verden, men de er fyldt med piratkopier. Selskabet sparer millioner af kroner ved at have gode servere selv, så kunderne ikke henter deres piratkopier i udlandet, hvilket ville koste dyrt kraftige dataforbindelser. Jurist i ophavsret mener, at TDC bryder loven ved ikke at overvåge indholdet på nyhedsserverne.

Danmarks største internetudbyder TDC stiller via sine newsservere piratkopier af musik, film og software til rådighed, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten sparer TDC millioner af kroner hvert år ved at formidle kopieringen fra Danmark og egne newsservere. På den måde undgår teleselskabet nemlig, at kunderne benytter sig af dyre transatlantiske dataoverførsler, når de henter deres piratkopier.

TDC Internets newsserver, news.tele.dk, ligger nummer et på en liste fra top1000.org, som måler, hvor hurtigt de enkelte newsservere stiller indlæg til rådighed og henter indlæg fra hinanden.

Den placering er opnået gennem millioninvesteringer i det tekniske udstyr, som nyhedsgrupperne ligger på.

TDC Internets markedsdirektør, Martin Lippert, afviser omfattende brug af nyhedsgrupper til piratkopiering.

Han mener, at det kun er en lille kerne af aktive brugere, som bruger nyhedsgrupperne til ulovlige formål, og afviser, at TDC vil kontrollere sine kunder.

Det møder kritik fra Hanne Bender, advokat med speciale i ophavsret, som mener, at TDC bryder loven. Hun siger til Jyllands-Posten, at TDC skal kontrollere det, hvis selskabet har mistanke om, at der er begået ulovligheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere