Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
845 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

I Imerco handler alt om købsoplevelsen: "Der bliver stillet nogle nye krav til os som it-afdeling. Vi skal ikke udelukkende tænke i ettaller og nuller"

CIO: Hos Imerco står it-afdelingen i 2017 over for en fusion og en klokkeklar forventning om, at it leverer værdi til forretningen. Men det giver ikke CIO Sune R. Bagger sved på panden.

17. januar 2017 kl. 09.01 | læs »
48

Træt af TDC-monopol: Baldur og Mads ruller selv lynhurtigt fiber ud til helt kvarter - og lokker med fem års gratis internet

Reportage: Fiber er fremtiden, mener Gigabit.dk. Firmaet lokker nu med lynhurtigt og gratis internet i fem år - hvis du altså vil være med til at finansiere udbygningen af fibernettet.

13. januar 2017 kl. 15.58 | læs »
2

Uanset om du mistede signalet eller ej: YouSees nedbrud er dårligt nyt for hele Danmark

Computerworld mener: Nedbruddet hos tv-kæmpen er et stort problem for YouSee. Men det er et kæmpe problem for Danmark.

13. januar 2017 kl. 15.03 | læs »
8

To serier og en film du bør se i vinterkulden

Det er koldt. Det er mørkt. Og din sofa synger sin sirenesang. Heldigvis har vi fundet to serier og en film, som du kan nyde fra sofaens dyb.

11. januar 2017 kl. 08.30 | læs »

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lover it-branchen bedre rammer og konkrete initiativer: Se dem her

Reportage: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lover nemmere adgang til kapital, flere børsintroduktioner og konkrete planer for smartere danske byer.

5. januar 2017 kl. 14.31 | læs »
23

Amazon åbner for Netflix-konkurrent i Danmark - koster det halve af Netflix

Netflix og HBO Nordic har fået en seriøs konkurrent med åbningen af Amazon Prime Video. Med en startpris på 23 kroner om måneden og flere unikke serier åbner Amazon nu for video til danske kunder.

14. december 2016 kl. 15.13 | læs »

Dansk uddannelse i data science åbner i 2017

De første 50 studerende kan rykke ind på IT-Universitetets Data Scientist-uddannelse i 2017. Læs mere om optagelseskrav og indhold her.

14. december 2016 kl. 14.06 | læs »

"Det er nemt at grine af ransomware-angreb i håbløse mails med stavefejl. Men nogle af dem er virkeligt gode."

"Et af de bedste angreb jeg har set var i Tyskland. Og bag det stod en fyr som talte og skrev perfekt tysk."

13. december 2016 kl. 11.40 | læs »
1

Verdens ældste softwarefirma er 355 år gammelt - og ligger i Valby

"Med den historie, Schultz har, og de kompetencer, vi besidder i dag, føler jeg, at vi er forpligtet til at gå et skridt videre, end hvad man kan forvente af den traditionelle it-leverandør."

9. december 2016 kl. 05.43 | læs »