Artikel top billede

Sådan bliver IBM's fremtid med ny direktør

IBM hader drama og elsker stabilitet. Se her, hvad du kan forvente af IBM's nye topchef, Virginia Rometty.

IBM er et selskab, der ikke bryder sig om drama, og det understreges af selskabets udnævnelse af veteranen Virginia Rometty som ny koncernchef efter Sam Palmisano.

Han har ikke just været kendt som en cirkushest og har aldrig - som mange af de øvrige topchefer for de store it-selskaber - brugt at rejse verden rundt for at optræde på store scener, hverken politisk eller økonomisk.

Til gengæld har han målrettet omlagt IBM's forretningsfokus, ligesom han har fastlagt selskabets kurs indtil 2015.

Det nye IBM

Han har siden sin tiltrædelse i 2002 således arbejdet på at redefinere IBM til en servicevirksomhed med lokal forankring over alt i verden.

Desuden ligger det i selskabets 2015-strategi klart, at det skal arbejde på at øge den værdi, som kunderne kan hente på IBM-services og IBM-software, der skal udvikles en helt ny kategori af services og software, som IBM kalder 'Smarter Planet,' og der skal satses på cloud computing og avanceret forretnings-software.

Hertil har selskabet afsat 100 milliarder kroner til indkøb af relevante selskaber inden 2015.

Ligeledes vil IBM fortsætte udbygningen af selskabet uden for det amerikanske hjemmemarked, hvor Sam Palmisano især har indledt en udbygning på vækstmarkeder som Indien, Rusland, Kina og Brasilien.

Firmaets mand

Da han bliver siddende som bestyrelsesformand, er det alt sammen noget, som han vil holde Virginia Rometty fast på.

Det bliver næppe en svær opgave, for 54-årige Virginia Rometty har været i IBM i 30 år på adskillige topposter, og hun har selv været med til at formulere den nuværende strategi, som hun om nogen selv står inde for.

Læs også:

Galleri. Disse få mænd har gjort IBM så stor og mægtig

Erfaren kvinde bliver ny topchef for IBM.

Derfor gider IBM ikke flamboyante topchefer

Det er samtidig helt klassisk IBM at vælge en intern kandidat, og arvefølgen har ligget fast længe, hvor Virginia Rometty og Steve Mills har været regnet for at være de to kronprinser, der skulle kandidere om at overtage ledelsen efter Sam Palmisano.

IBM har tradition for at sætte virksomheden og de langsigtede strategier foran individer.

Selskabet har derfor typisk fravalgt flamboyante og larmende personligheder som topchefer, fordi de ikke skulle skygge for IBM-brandet.

Analytikere forventer derfor, at hendes aftryk på IBM primært kommer til at være af personlig karakter.

Bedre sælger

Hun er kendt som en væsentlig bedre sælger end Sam Palmisano, ligesom hun regnes for at være en meget energisk og karismatisk person, der står på god fod med selskabets kunder, mens Palmisano har været regnet for at være mere grå.

Det ventes dog, at IBM's kunder ikke kommer til at mærke nogen væsentlige forskelle med direktør-skiftet.

Roadmap og strategien ligger klar. Værdisættet er formuleret, og alt er klart til, at den nye direktør stille overtager posten.

At IBM er et selskab, der kan lide stabilitet, understreges af, at Virginia Rometty bliver den blot niende koncernchef for IBM siden grundlæggelsen i 1914.

Du kan se alle selskabets koncernchefer gennem årene her.

IBM har i dag omkring 430.000 ansatte.

Læs også:

Galleri. Disse få mænd har gjort IBM så stor og mægtig

Erfaren kvinde bliver ny topchef for IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere