Artikel top billede

Dansk succes-chef: Kunne ikke sige nej til milliardtilbud

Interview: SAP's overtagelsestilbud på SuccessFactors var så entydigt vildt godt, at direktør og storaktionær Lars Dalgaard ikke kunne sige nej. "Vi blev forelskede. Sådan var det sgu," siger han.

Læs også:

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.

SAP's milliard-opkøb af det amerikanske cloud-selskab SuccessFactors er den blot foreløbige kulmination på den stejle succes-stige, som SuccessFactors danske aktionær og altdominerende direktør, Lars Dalgaard, har buldret op ad, siden han som forlod Danmark for at søge drømmen i USA.

SAP lægger 19 milliarder kroner på bordet for selskabet, og da Lars Dalgaards senest oplyste ejerandel af selskabet per 12. april 2011 var 2,3 procent, står han til at sikre sig en en kontant gevinst på mindst 400 millioner kroner.

Hertil kommer, at SuccessFactors skal fortsætte som selvstændig virksomhed under SAP-ejerskabet. Og Lars Dalgaard bliver desuden indsat som øverste chef for hele SAP's cloud-satsning.

Lars Dalgaard tager telefonen i sit hjem i Californien med et højt og gjaldende "GUTENTAG" som en hilsen til sine nye tyske arbejdsgivere.

"SAP henvendte sig til mig 27. september, hvor de kom forbi, og vi blev forelskede. Sådan var det sgu. Det var en romance, som de siger herovre," siger Lars Dalgaard til Computerworld.

Svært at sige nej

"De fortalte mig, hvor fantastisk SuccessFactors er, og det er vi jo alle sammen usikre nok i vores liv til, at vi gider høre på. Og så kunne de tilbyde mig en kæmpepris, et bestyrelsessæde, et partnerskab, og at jeg ville blive ansvarlig for et af verdens største softwarefirmaers cloud-forretning i hele verden samtidig med, at jeg kan beholde styringen med mit eget firma," siger Lars Dalgaard.

Det var med et andre ord et tilbud, som det "godt nok var lidt svært at sige nej til," som han siger.

"Jeg er blevet tilbudt det bedste af det hele - alt det positive. Jeg får lov til at gøre alt det, som jeg altid har gjort plus en hel del mere, og de har 170.000 kunder. Ja, det virker jo ret interessant," siger han.

Lars Dalgaard tog da heller ikke mange øjeblikke om at blive interesseret.

"Jeg er ret overbevist om, at man i løbet af et sekund ved, om det kan lade sig gøre. Jeg er meget seriøs i mit forretningsliv, og jeg gider ikke noget pjat," siger han.

Det var dog først, efter et langt møde med SAP-stifter og bestyrelsesformand, Hasso Plattner, på dennes ejendom i Bermuda, at han besluttede sig for at sige ja.

"Han var virkelig klar til det, og havde han ikke været det, havde jeg nok valgt i stedet bare at køre mit eget show," siger Lars Dalgaard.

SuccessFactors har haft markante vækstrater i den seneste tid, hvor selskabet blandt andet har opkøbt andre selskaber for et betragteligt beløb.

Lars Dalgaard siger, at han kun var interesseret i at sælge til SAP, hvis tyskerne ville betale "top dollar" for at 'få det bedste,' som han siger.

God kemi

Ifølge Lars Dalgaard var kemien straks på plads mellem ham og SAP's topchef-tandem, amerikaneren Bill McDermott og danskeren Jim Hagemann-Snabe.

"De er bare skidesjove at være sammen med. De er aggressive, de spilder ikke tiden, og de er meget fokuserede på, at det skal blive en succes. Hver eneste gang, de har sagt noget om noget som helst i denne forbindelse, har de sagt, at 'Lars er manden,' og 'vi er 100 procent fokuserede på Lars' og så videre, så det virker som om, at de er meget seriøse omkring, at det skal køre videre," siger Lars Dalgaard.

Der er ifølge ham endnu ingen klarhed om, hvad der nu skal ske med SAP og SuccessFactors.

"SAP taler om, at selskabet vil have en milliard brugere i 2015, men det er svært at sige noget nærmere om detaljerne endnu. Men det er i hvert fald sikkert, at SAP er interesseret i at accelerere tingene, ligesom jeg er det," siger han.

Er der noget, som du vil lave om i den måde, som SAP kører tingene på i dag?

"Det ved jeg ikke noget om. Det er alt for tidligt at sige. Det eneste jeg ved lige nu, er, at SAP's produkter er seje. Jeg kører selv i en Porsche 911 Turbo S, og sådan er SAP's produkter lavet: Ikke det mest flashy, men sejt. Det virker bare, det er stærkt og robust, man kan stole på det, og det er bare bedst lavet."

"Det er nøjagtigt sådan noget, som jeg selv har prøvet at opbygge med SuccessFactors," siger Lars Dalgaard.

Læs også:

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere