Artikel top billede

RIAA: "Andre må have downloadet ulovligt på vores net"

Både amerikanske RIAAs og danske Zentropas internetforbindelser har været brugt til at hente piratkopieret musik og software.

Den nye russiske tjeneste, der afslører torrent-downloads på IP-adresser, Youhavedownloaded.com, er de senste dage blevet flittigt brugt af bloggere og medier til at tjekke op på de traditionelle bannerførerer i kampen mod piratkopiering.

En af de mere markante organisationer, der blev afsløret, var ingen ringere end RIAA - Recording Industri Assoc. of America - det magtfulde lobbyorgan for musikbranchen.

Ifølge TorrentFreak viser et opslag på nogle af de IP-adresser, der er registreret som tilhørende RIAA, at der på seks af adresserne er blevet hentet copyrightbeskyttede torrent-filer, blandt andet et album med Jay-Z og Kanye West, fem episoder af tv-serien Dexter, og en piratkopieret (cracket) udgave af musikprogrammet AVS Audio Converter.

Tjekker man danske RettighedsAlliancens IP-adresser, dukker der også et download af en copyright-belagt titel op, nemlig filmen Dirch. RettighedsAlliancen var dog hurtigt ude med en forklaring, da ComON omtalte sagen forleden: Filen er hentet som led i kontrolarbejdet, og da man handler på vegne af rettighedshaverne, er der ikke tale om ulovlige downloads,forklarede advokat i RettighedsAlliancen Maria Fredenslund.

Selvom man umiddelbart skulle tro, at hendes amerikanske kolleger ville komme med en nogenlunde enslydende forklaring, er det ikke tilfældet. Tværtimod nægter RIAA blankt, at nogen af organisationens medarbejdere har downloadet beskyttede torrents, sådan som det fremgår af statistikken fra Youhavedownloaded.com.

Talsmand for RIAA Jonathan Lamy siger til CNET, at de pågælde IP-adresser er blevet tjekket, og at ingen RIAA-medarbejdere har hentet nogle af de pågældende torrent-filer.

Forklaringen på at de alligevel dukkede op var ifølge RIAA-talsmanden, at IP-adresserne blev brugt af andre end RIAA, nemlig en underleverandør til organisationen.
Ingen RIAA-medarbejdere bruger dem (IP-adresserne, red) til internettet", sagde han ifølge Cnet.

De pågældende adresser er dog tydeligvis registreret til RIAA, hvilket blandt andet fremgår af dette who-is-lookup.

Om man hos det danske filmselskab Zentropa også vil forsøge at lægge skylden på andre, vides ikke, men den nysgerrige bruger af Youhavedownloded kan hurtigt forvisse sig om, at der også foretages tvivlsomme downlods internt i filmbranchen. Det er bloggeren Henrik Chulu der opdagede, at der på en af de IP-adresser, som tilhører Zentropa, er downloadet filen Adobe After Effects CS5 (MacOS64).

Downloaderen kan dårligt undskylde sig med uvidenhed, for filen er oprindeligt uploadet af en person med det for en rettighedshaver ikke helt tillidsvækkende navn "Cyberpiraten".

ComON hører gere fra læsere, der har fundet andre interessante eksempler på downloads i virksomheder og organisationer. IP-adresserne til de organisationer og firmaer, man ønsker at tjekke, kan for eksempel findes ved et såkaldt reverse Whois-lookup (som der ofte skal betales for), eller blot ved en gratis full text-søging i RIPE-databasen.   
 
Den russike tjeneste, der fortæller om der er downloadet torrents til IP-adressen, finder man her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere