Artikel top billede

Apple vil bruge brændselsceller til mobile computere

Apple udvikler mobile computere med brændselsceller, der kan køre i dage eller uger.

Måske bliver Apples Macbooks snart udstyret med brændselsceller. Apple har indsendt to patentansøgninger, som beskriver et system med brændselsceller til bærbare computere. Det skriver Apple Insider. I den første patentansøgning med titlen "Fuel Cell System to Power a Portable Computing Device" henviser Apple til, at der er en stigende interesse hos forbrugerne for vedvarende energikilder.

Faktisk har USA brug for at gøre sig uafhængig af fossile energikilder fra ustabile stater eller offshore-platforme, der kan forurene kysterne, hedder det i patentansøgningen. Det er meget usædvanligt at skrive om motivationen bag en opfindelse i et patentskrift.

Apple skriver også, at den høje energitæthed i en brændselscelle kan gøre det muligt at holde en computer kørende i flere dage eller uger.

Den bærbare computer har dog stadig brug for et normalt batteri, men det behøver ikke være så stort som de nuværende notebook-batterier. Brændselscellen sørger så for at oplade batteriet.

Men Apple erkender i sin ansøgning, at det bliver svært at fremstille brændselsceller som er små og billige nok.

Det største problem er, hvordan man skal genopfylde brændselscellen når den er tom. Den nødvendige brændsel er stadig under udvikling og det vil kræve et netværk af forhandlere - Apple kunne selvfølgelig bruge sine egne butikker.

Der findes allerede flere produkter med brændselscelle-teknologi på markedet. MTI Micro sælger således en lille brændselscelle på størrelse med en ekstern harddisk, Mobion, der kan oplade mobiltelefoner, musikafspillere og bærbare computere.

Brændselsceller med brint bruges også til elbiler. Her er der typisk tale om brint som er presset sammen under et meget højt tryk for at kunne opbevares i en tryktank. Brændselscellen leverer så energi til bilens elmotor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere