Sådan holder du din Facebook-konto for dig selv

Dit password til Facebook kan være nok så godt, men hvis du glemmer at logge ud på en anden computer, kan din konto havne i de forkerte hænder. Se her hvordan du får kontrollen tilbage.

Sådan holder du din Facebook-konto for dig selv

Der er efterhånden gode odds for, at du på et tidspunkt har været ude for, at en it-kriminel - eller blot en nævenyttig bruger - har tilegnet sig dit login til en onlinetjeneste.

Det kan være dit såkaldte Apple ID, din Facebook-konto eller noget helt tredje, der ryger i kløerne på en kompromisløs bruger. Og måske kan du fortsætte med at bruge din konto, mens vedkommende kigger med fra sidelinjen eller distribuerer spam og forsøger at lokke folk i dit netværk i fordærv.

Mere sikker på Facebook

På det sociale netværkssite Facebook findes der en metode, der kan hjælpe dig med at genvinde kontrollen, hvis dine login-oplysninger er havnet i de forkerte hænder.

For det første skal du naturligvis sikre dig, at du ikke svarer i bekræftende fald, når din internetbrowser spørger dig, om den skal gemme dit login. Hvis du benytter en computer, der ikke er din egen - eksempelvis en delt computer på et bibliotek - er der en markant risiko for, at en anden vil misbruge muligheden for at logge ind som dig.

Dette er det absolut vigtigste råd foruden et stærkt password.

Har du alligevel båret dig uheldigt ad, kommer nedenstående metode dig til hjælp.

Ligesom chatklienten MSN Messenger og Googles mailtjeneste Gmail har Facebook fået tilføjet en funktion, der lader dig se og afslutte aktuelle sessioner. Du kan altså se, hvor længe en given bruger foruden dig selv har været logget ind som dig med din identitet - og med hvilken browser samt styresystem.

Inden du lader paranoiaen herske, er det værd at huske, at mange benytter Facebook flere gange dagligt fra både computer og smartphone, så husk at trække vejret en ekstra gang, inden du konkluderer, at nogen uretmæssigt benytter din konto. Det kan nemlig være dig selv.

Sådan gør du

Når du er logget ind, skal du klikke på drop down-pilen i øverste højre hjørne og vælge 'Kontoindstillinger'. Når siden dukker op, skal du vælge menupunktet 'Sikkerhed' i venstre side af skærmen.

Du vil nu se en side kaldet 'Sikkerhedsindstillinger', og nederst på siden har du mulighed for at få fremvist 'Aktive sessioner'. Du har her fuld kontrol og kan afslutte eventuelt uønskede sessioner. Hvis der er fare på færde, gør du klogest i at ændre dit password omgående - og vælge et sikkert af slagsen.

Denne funktion kan også være handy, hvis du ofte glemmer at logge ud af Facebook fra forskellige enheder og gerne vil afslutte sessionerne fra ét centralt sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere