Artikel top billede

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

ComputerViews: Tablet-pc'ernes fremmarch sætter de dedikerede e-bogslæsere under pres. Men e-bogslæserne har fire trumfer tilbage.

Læs også:

Her er fem fede e-bogslæsere til dig

hvad er bedst for dig - en e-reader eller en tablet?

ComputerViews: Et blogindlæg med titlen "The E-Reader, as we know it, is doomed" skaber i disse dage en del debat rundt omkring på nettet.

"...det bliver smerteligt tydeligt, at e-ink er et livs-begrænset koncept. E-ink-versionen, som mange holder af, er fundamentalt hæmmet af teknologien," lyder det blandt andet fra bloggeren Matt Alexander.

Han mener, at e-boglæserne har mange fordele, men også mange begrænsninger, og at tablet-pc'erne tegner til at blive enheden over dem alle.

Tidligere på ugen viste en undersøgelse blandt 2.000 englændere imidlertid, at der blev solgt anslået 1,3 millioner e-bogslæsere hen over julen i England, mens det blev vurderet, at der "kun" blev solgt 640.000 tablets.

Ser man på Gartners forudsigelser, er der dog fortsat meget, der taler for, at det bliver tablet-pc'erne, der trækker det længste strå, når det kommer til udbredelse.

Sådan ser markederne ud

Analysefirmaet har for nylig vurderet, at salget af e-bogslæsere landede på 24,3 millioner i 2011, mens markedet vil toppe i 2013 med 28 millioner solgte e-bogslæsere.

Til sammenligning vurderede Gartner i september, at der i 2011 vil blive solgt 63,6 millioner tablet-pc'er på verdensplan, og at det tal vil være steget til 326,3 millioner i 2015.

Konklusionen på de forudsigelser er blot ikke, at e-bogslæserne er dødsdømte, men snarere at der er tale om, at de vil finde deres plads på markedet.

I fremtiden vil de have en begrænset - men måske også ret konstant - del af markedet af den simple grund, at der er et behov for og efterspørgsmål efter for lige præcis denne produkt-type.

Der er fire klare argumenter for, hvorfor e-bogslæserne ikke er dødsdømt.

Derfor overlever e-bogslæseren

Læs også:

Her er fem fede e-bogslæsere til dig

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent

hvad er bedst for dig - en e-reader eller en tablet?

Selvom tablet-pc'erne slår e-bogslæserne, når det kommer til multimedieoplevelser og antallet af ting, man kan bruge dem til, har e-bogslæserne fortsat en række fordele.

1) Læsevenlighed

E-bogslæsernes e-ink-skærme er noget helt andet end de skærme, der anvendes på tablet-pc'erne. De er langt mere behagelige for øjnene ved langtidslæsning, hvilket er den klare fordel e-bogslæserne har haft og fortsat vil have i forhold til tablet-pc'erne. Nye skærmteknologier, der kan anvendes på tablet-pc'er, vil muligvis overflødiggøre e-ink, men vi mangler endnu at se det i praksis.

2) Prisen

E-bogslæserne er i de senere år hamret ned i pris og er nu på et niveau, hvor man eksempelvis kan købe en Nook Simple Touch eller en Kindle Touch for blot 99 dollars (der kommer afgifter på for danskere). Det er så markant lavere en pris end tablet-pc'erne, at e-bogslæserne alene af den grund fortsat vil sælge.

3) Batteritid

Batteri-forbruget på e-bogslæsere kan slet ikke sammenlignes med tablet'pc'ernes.

Batteritiden skal måles i uger og måneder, ikke timer eller dage, og det er en klar trumf for e-bogslæserne, når målgruppen er læseheste. Forklaringen på det lavere strømforbrug er, at e-ink-skærmene kun trækker på batteriet, når der bladres i de digitale bøger, og at der ikke er nogen baggrundsbelysning.

4) Ro til at læse

Her vil der nok være delte holdninger, men mange sætter faktisk pris på, at e-bogslæserne ikke kan så meget andet end at bruges til læsning. Ingen chat-forstyrrelser eller Facebook-opdateringer. Til gengæld får man ro til at læse.

Læs også:

Her er fem fede e-bogslæsere til dig

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent

hvad er bedst for dig - en e-reader eller en tablet?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere