Artikel top billede

Kommuner beskyldes for priskartel på mobilmaster

Teleanalytiker beskylder kommuner for at have koordineret de voldsomt stigende priser for udlejning af grunde til mobilmaster.

En række kommuner anklages for at ulovligt at have aftalt voldsomme prisforhøjelser for udlejning af grunde til mobilmaster til teleselskaberne, skriver Børsen.

Ifølge avisen er prisstigningerne på helt op til 400 procent.

Dokumentationen, som Børsens artikel bygger på, stammer fra teleanalytiker John Strand, Strand Consult, der på baggrund af det fremskaffede materiale nu selv har anmeldt sagen til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Sagen er så grov, at den fortjener at blive undersøgt til bunds," siger han til Børsen.

Flere hundrede procent

Ifølge dokumenter, som han har fremskaffet, har kommuner ved at sammenligne priser med andre kommuner forsøgt at sikre sig, at de altid har opkrævet den maksimale leje for opsætning af mobilmaster, skriver Børsen.

Det har ført til, at prisen er blevet hævet med flere hundrede procent fra den ene dag til den anden.

Ifølge Børsen indbringer lejeaftalerne årligt kommunerne mere end 100 millioner kroner.

Markedspris

Børsen skriver, at det er Esbjerg Kommune, der har igangsat arbejdet med at sammenligne lejepriserne i kommunerne, og at flere kommuner har indrapporteret deres priser til Esbjerg Kommune.

Esbjerg Kommune har på denne baggrund foreslået, at priserne for udlejning af mobilmaster hæves fra 27.720 kroner årligt til 40.000 kroner årligt, ligesom udlejning af plads til teknikskabe foreslåes hævet fra 5.000 kroner årligt til 20.000 kroner årligt, hedder det.

"Vi mener ikke, at vi har koordineret priserne. Vi har indhentet andre kommuners priser og lagt os på det, vi mener er markedslejen," siger direktør for Teknik og Miljø, Hans Kjær, til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere