Artikel top billede

Facebook går på børsen

Facebook vil om få dage tage skridtet fra privatejet til børsnoteret selskab. Selskabet venter, at noteringen vil udløse en aldeles svimlende værdi.

Efter lang tids forlydender og rygter, er verdens største sociale site, Facebook, nu på vej på børsen.

Facebook er således ved at lægge sidste hånd på de indledende manøvrer og ventes således at indlevere den endelige ansøgning om at blive børsnoteret allerede i denne uge.

Den nøjagtige timing er dog ikke endeligt fastlagt, hedder det, og derfor kan datoen endnu nå at blive udskudt.

Angiveligt sigter Facebook efter at ramme en markedsværdi på mellem gigantiske 75 milliarder og 100 milliarder dollar - 425 milliarder og 565 milliarder kroner.

Børsnoteringen skal skaffe penge i kassen til at finansiere Facebooks fortsatte ekspansion, hedder det.

Den er nødvendig for at modstå konkurrencen fra rivaler på det sociale marked som især Twitter og Google, der med Google+ har fået et slagkraftigt våben mod Facebook.

Ifølge Bloomberg arbejder Facebook-ledelsen måske med en plan om at sætte prisen i den lave ende for at ægge investorer til at komme ud af busken og sikre sig, at aktiekursen vil stige efter børsnoteringen.

Børsnoteringen af Facebook vil komme i kølvandet på børsnoteringer af hele lang række amerikanske, sociale websites i 2011, skriver Bloomberg.

De tæller blandt andre LinkedIn, Groupon, Pandora Media og Zynga.

Der har i flere år været opmærksomhed om en oplagt børsnotering af Facebook.

Stifter Mark Zuckerberg har imidlertid udskudt noteringen, fordi han har ønsket, at selskabets ansatte - hvoraf mange står til at høste en betragtelig gevinst ved en børsnotering - skal fokusere på yderligere produktudvikling fremfor fede penge-udbetalinger.

Facebook som selskab har ikke tidligere haft særlig meget grund til at fremskynde en børsnotering, da selskabet på ingen måde er i pengenød.

Læs også:

Zuckerberg udskyder børsnotering af Facebook.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Du kan blive medejer af Facebook fra april 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere