Artikel top billede

Derfor er det gået helt galt med studerendes it

Se hvorfor de studerende på Professionshøjskolen Metropol ikke kan få leveret ordentligt internet.

Læs også: Studerende på barrikaderne over netværks-nedbrud.

Professionshøjskolen Metropols problemer med netværks-nedbrud er "utilfredsstillende."

Sådan lyder det fra direktør Nicolai Kragh Petersen, i et svar til formand for De Studerendes Råd på læreruddannelsen, Sarah Haug Rasch, der langer voldsomt ud efter skolen. Det kan du læse mere om her.

Nicolai Kragh Petersen erkender, at skolen har været ramt af it-problemer "på det seneste".

Nicolai Kragh Petersen forklarer, at det trådløse netværk har været ramt af problemer som følge af det stigende antal computere og smartphones, som studerende og ansatte hiver med i skolen, hvilket tærer på kapaciteten.

"Antallet af enheder som 'kobles på' netværket er således kraftigt forøget. Dette udfordrer kapaciteten på det eksisterende netværk og konsekvensen er derfor, at I af og til opleve, at man ikke kan komme på," skriver han i sin mail til Sarah Haug Rasch.

Samtidig kalder han printerproblemerne på læreruddannelsen for et "smertensbarn", der vil blive udskiftet til at kunne dække hele Metropolskolen.

Haster efter udviklingen

Til Computerworld siger Nicolai Kragh Petersen, at netværksproblemerne har rod i to ting.

Dels en opgradering af en firewall-løsning, som har afstedkommet tre planlagte nedlukninger og udfald i januar og februar, dels en sand eksplosion af mobile enheder, der presser netværkskapaciteten på Institut for Skole og Læring til det yderste.

Han tilføjer samtidigt, at skolens over 10.000 studerende skal kunne gå problemfrit på trådløst internet, men fordi de studerende på Skole og Læring bruger it-værktøjer meget heftigt, er det dem, der er stødt på netværks-problemerne først.

Disse løsninger er på vej

Løsninger på vej

Med hensyn til firewall-opgraderingen skulle der ikke være flere problemer ifølge Nicolai Kragh Petersen.

Med hensyn til netværkskapaciteten forsøges den løbende forøget. Eksempelvis har skolen opgraderet fra 11 trådløse access points i 2009 til 34 access points i dag.

"Du kan godt gå på nettet i dag og i morgen, men problemet er opstået, fordi mange studerende er gået på det trådløse internet på samme tid," lyder det fra Nicolai Kragh Petersen.

Han oplyser, at i dag kan netværket håndtere mindst 500 samtidige bruger, men dette ikke altid er nok. Derfor er professionshøjskolen i gang med at etablere en løsning som kan håndtere, at langt flere studerende samtidigt kan gå på det trådløse internet.

Hverken Nicolai Kragh Petersen eller it-afdelingen kan dog sige, hvor mange samtidige brugere det næste netværk kan håndtere.

"Men det skulle give en betydelig forbedring," lyder det fra direktøren for Professionshøjskolen Metropol.

Skrotter dyrt printer-udstyr

For at få løst printer-problemerne med udskrifter fra de studerendes egne computer, har skolen længe kæmpet for at få løsningen på plads med dens eksisterende printere, der er blevet indkøbt decentralt, før Professionshøjskolen Metropol sammenlagde sin it-afdeling i 2009.

"Vores eksisterende og dyrt indkøbte printer-løsning har vist sig at være dysfunktionel, selv om vi har prøvet at få mest ud af den. Nu prøver vi så at lave vores egne løsninger," siger Nicolai Kragh Petersen.

Han peger på, at den fremtidige printer-løsning vil bevirke, at eksempelvis en studerende fra Institut for Skole og Læring kan printe sine papirer ud på printere på hele Professionshøjskolen Metropol.

Både problemerne med print og med de trådløse netværk loves endeligt løst efter sommerferien - altså om et halvt års tid.

Her og nu er Nicolai Kragh Petersen dog mere end villig til at tage en dialog med studerende omkring, hvordan it-infrastrukturen kan udbedres på Professionshøjskolen Metropol.

Læs også: Studerende på barrikaderne over netværks-nedbrud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere