Mads Elkær

Journalist

E-Mail

m.elkaer@cw.dk

Linkedin

Se Mads's LinkedIn profil

Siden 2006 har jeg skrevet om samfund, erhverv og teknologi hos Computerworld. 

Inden for it-verdenen har jeg primært dækket offentlige it-satsninger, men skriver om alt fra små iværksættervirksomheder til verdens største datacentre.  

Jeg skriver i stort set alle journalistiske genrer, ligesom jeg har prøvet kræfter med stort set alle medier. 

Min uddannelsesmæssige baggrund er en Cand.it-uddannelse fra IT-Universitetet i København, efter jeg færdiggjorde en bachelorgrad i filmkunst på et engelsk universitet ved årtusindeskiftet. 

Ved siden af
Udover mit job som journalist hos Computerworld er jeg frivillig lektiehjælper på min gamle skole, Dyvekeskolen på Amager i København, hvor jeg hjælper eleverne på alle klassetrin med deres hjemmearbejde. 

Derudover har jeg sammen med min ven og journalistkollega Bastian Larsen udgivet romanen 'ELSKMIG.dk' om livet på det fiktive datingsite Elskmig.dk.
4.197 artikler på Computerworld

Madss blogs:

Bagsiden

Mads Elkær

12

Supermarkeds-giganter skriger efter specialister: Vi kommer til at mangle en million it-folk

Reportage: Solidt købmandsskab skal kombineres med data-forståelse og digitalisering for at give både butikker og handlende en bedre indkøbsoplevelse. Manglen på it-folk bliver enorm.

16. januar 2017 kl. 09.53 | læs »
7

Trump udpeger ny chef for USA's cybersikkerhed - men hans egen hjemmeside er proppet med amatøragtige it-usikkerheder

Donald Trump har overraskende udpeget tidligere New York-borgmester Rudolph Giuliani som øverst chef for landets it-sikkerhed. Kort efter udnævnelsen finder it-ekspert et hav af usikkerheder på hjemmesiden i Rudolph Giulianis eget sikkerheds-firma.

13. januar 2017 kl. 11.48 | læs »
5

Åh nej, nyt sikkerhedsproblem: Fotos af dine fingre kan hugges som login til mobilen

Et simpelt fredstegn på et Facebook-billede kan benyttes til at reproducere et fingeraftryk med. Læs her, hvordan fingeraftrykket fanges.

13. januar 2017 kl. 09.26 | læs »
13

Kender du kun Uber og AirBnB? I Danmark er der over 140 deletjenester - se listen her

Deleøkonomi er langt mere end blot Uber og AirBnB. Erhvervsministeriet har for første gang samlet en oversigt over alle de deleøkonomiske tjenester, som danskerne har adgang til. Se hele listen her.

13. januar 2017 kl. 08.29 | læs »

Red os fra robotterne: It-bosser skyder 140 millioner kroner i sikring mod kunstig intelligens

En forskningsfond til at beskytte menneskeheden mod kunstig intelligens vokser kraftigt i økonomisk muskelmasse. For nyligt har LinkedIns og eBays stifter spyttet store beløb i forskningskassen.

12. januar 2017 kl. 08.29 | læs »
17

Dansk jurist slår alarm over kunstigt høje PayPal-priser: Har du også betalt for meget for julegaverne?

Dansk jurist har ved et tilfælde opdaget, at flere PayPal-indkøb og nethandel hos eBay i december er blevet dyrere end forventet på grund af en fejl i valutaomregningen. Har du oplevet samme fejl?

12. januar 2017 kl. 06.00 | læs »

Microsofts månedlige sikkerhedsopdatering den mindste i mands minde: Hvor blev alle hullerne af?

Interview: Microsoft har på årets første Patch Tuesday udsendt blot fire sikkerhedsbulletiner til lukning af kritisk hul i blandt andet Edge-browseren. Her forklarer Microsoft, hvorfor sikkerhedsopdateringen i denne omgang er så lille.

11. januar 2017 kl. 13.57 | læs »

Pas på: Adobe finder og lukker hel stribe af sikkerhedsproblemer i udbredte programmer

Adobe fejlretter en lang række unikke sårbarheder i to af selskabets mest udbredte programmer. Læs her, hvor du finder lappegrejet.

11. januar 2017 kl. 13.03 | læs »
14

Snart slut med evindelige cookie-beskeder på websites: EU vil ændre samtykke-reglerne

EU er på vej til at fjerne det krav om cookie-samtykke, som tvinger millioner af brugere til at klikke 'ok' på mange af de websites, som de besøger. I stedet skal ordningen ændres.

11. januar 2017 kl. 10.42 | læs »
9

Afsløring: Så nemt har det været at hacke sig ind i dele af YouSees tv-netværk - sikkerheden har været elendig

En stribe YouSee-bokse har i længere tid været tilgængelige ud mod internettet, hvorfra det har været muligt at få adgang til og ødelægge tv-signalerne, viser en gennemgang af industritekniker Torben Andersen. Nu har YouSee fjernet udstyret igen efter det store nedbrud nytårsaften.

6. januar 2017 kl. 14.16 | læs »