Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Virksomheder desperate: Mangler mainframe-folk

Mainframe-udviklerne har vanskeligt ved at holde trit med erhvervslivets hastigt stigende krav.

Computerworld News Service: Erhvervslivet kæmper ifølge en ny rapport med knaphed på særlige kompetencer inden for udvikling til mainframe, fordi det eksisterende personale er ved at gå på pension mens it-studerende fravælger området.

Markedsanalysefirmaet Vanson Bourne har adspurgt 520 it-chefer fra forskellige lande om anvendelsen af mainframe i deres virksomheder.

Spørgeundersøgelsen er gennemført på vegne af Compuware og viser, at "et stagneret mainframe-udviklingsmiljø påvirker udviklernes produktivitet" og desuden "nedsætter it-afdelingens effektivitet."

Har svært ved at følge med

56 procent af respondenterne svarer, at mainframe-udviklerne - der konstant bliver mødt med krav om at skulle udføre mere med færre midler i et hurtigt forandrende it-miljø - har svært ved at imødekomme deres virksomheders skiftende behov.

Samtidig svarer 69 procent, at de tror, at det er mangel på forandring i mainframe-miljøet, der får de nyuddannede inden for it til at vende ryggen til mainframe-udvikling.

Erhvervslivet kaster sig hurtigere end nogensinde før over ny teknologi såsom mobilitet og cloud computing.

Det betyder, at mainframe-udviklerne får pålagt den ekstra arbejdsbyrde hurtigt og succesfuldt at skulle integrere nye applikationer med de gamle mainframe-applikationer.

Mindre effektive

Kris Manery, der er senior vice president og general manager for mainframe-løsninger hos Compuware, advarer:

"Denne stigning i mainframe-udvikling samtidig med en mangel på nye udviklere skaber risiko for, at teamene bliver mindre effektive til at understøtte de applikationer, der i dag er kritiske for verdensøkonomien."

Men 46 procent af de adspurgte it-chefer har ingen planer om at gøre noget ved denne mangel på mainframe-udviklere.

Herudover fremhæver mange af spørgeundersøgelsens respondenter, at henholdsvis høje anskaffelsesomkostninger, kompleks integration og høje omkostninger til efteruddannelse og implementering forhindrer deres virksomheder i at modernisere mainframe-miljøerne.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere