Artikel top billede

Så store chancer har VMwares nye styresystem

VMwares ide om fremtidens styresystem er ikke helt umulig.

Læs også:

VMware: Her er fremtidens operativsystem.

VMware har udviklet sit eget bud på, hvordan fremtidens operativsystem kommer til at fungere, hvilket du kan læse mere om her.

Hos it-analyseinstituttet IDC siger research manager Anders Elbak, at man snildt kan argumentere for, at VMware med Cloud Foundry har taget de første spadestik til udgravningen af et operativsystem i skyen.

Han erklærer sig enig i, at tendensen med at producere og distribuere via PaaS bliver vigtigere fremover, og at operativsystemer - særligt på servere - kommer til at ændres.

"Man kan sagtens forestille sig, at vi vil se flere og flere applikationer, der kan køre direkte på en virtuel maskine uden et mellemliggende operativsystem," lyder vurderingen fra Anders Elbak, hvilket i så fald vil gøre Windows overflødigt.

IDC-analytikeren maner dog til besindighed, når han fortæller, at mange virksomheder i dag afvikler mange forskellige applikationer fra samme server, hvor det så ikke giver mening at oprette en virtuel server for hver applikation.

"Det vil tage år for en virksomhed at ændre eller udskifte alle applikationer, så applikationerne ligger i skyen som PaaS frem for den traditionelle måde at gøre tingene på," siger Anders Elbak om PaaS-tendensen.

Han gør samtidig opmærksom på, at distributioner fra skyen givetvis vil ændre mange ting i et styresystem som Windows.

"Windows er også allerede langt mere modulært i dag end tidligere, ligesom hardwarekravene reelt er faldet siden Vista. Så Microsoft bevæger sig allerede i retning af lettere operativsystemer," siger Anders Elbak.

En halv milliard solgte Windows 7

Hos Windows-fabrikanten Microsoft, som også er gået i skyen med sin egen PaaS, Azure, er der ikke meget til overs for VMwares ønsker om at slå pusten ud af selskabets storsælgende styresystem.

"Det er ikke overraskende, at VMware fremlægger et verdensbillede, der passer deres til deres forretning. Det modsatte ville være mere overraskende," forklarer Microsoft Danmarks teknologidirektør, Jasper Hedegaard Bojsen.

Han forklarer, at Windows 7 er blevet solgt 550 millioner gange, og han er derfor også fortrøstningsfuld med henblik på salget af Windows 8.

Microsoft danske teknologidirektør sender samtidig følgende hilsen til VMware:

"Når man står med hammer, kan det nogle gange godt se ud som om, at alt andet ligner søm. Men i praksis handler det nu mindre om enten/eller og mere om både/og i en sammenhængende oplevelse på tværs at enheder som smartphone, pc'erne, tablets og skyen," lyder afskedssalutten fra Jasper Hedegaard Bojsen.

Læs også:

VMware: Her er fremtidens operativsystem.

Dansk it-branche: Derfor giver cloud god mening.

Hackere stjæler vigtig kildekode fra VMware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere