Artikel top billede

Derfor er dine web-adgangskoder alt for ringe

Et sikkerhedsfirma har analyseret mere end en million adgangskoder fra en populær webtjeneste. Se resultatet her.

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode

Så sent som for et par uger siden blev LinkedIn ramt af en større password-skandale, hvor flere millioner bruger-adgangskoder blev stjålet.

Også det amerikanske dating-site eHarmony oplevede i denne måned, at hackerne tog sig lidt for kærligt af 1,5 millioner adgangskoder, der blev nuppet.

Nu har sikkerhedsfirmaet Trustwave analyseret omkring 80 procent af eHarmony-adgangskoderne, der er blevet offentliggjort på nettet. Konklusionen er, at netbrugernes kreativitet i forhold til adgangskoder stadig halter noget efter.

"Generelt forstår brugere stadig ikke behovet for stærke adgangskoder, og de vil fortsætte med at oprette adgangskoder, der kun lever op til minimumskravene," skriver Trustwave i et blogindlæg.

Sikkerhedsfirmaet kritiserer blandt andet eHarmony for, at adgangskoderne blev opbevaret i "det svage MD5-format," og at de ikke krævede, at brugerne skulle bruge både store og små bogstaver.

Her er resultaterne af anaysen

Trustwave har set nærmere på bestemte mønstre i bruger-adgangskoderne.

Blandt andet viser analysen, at langt de fleste adgangskoder er på seks, syv eller otte tegn, mens procentdelen falder drastisk, når man søger efter adgangskoder med flere tegn.

"En interessant statistik er, at 99,5 procent af adgangskoderne ikke indeholder et specielt tegn. Størstedelen indeholder bogstaver og tal, hvilket er en forbedring i forhold til, hvad vi ellers har set."

Blandt andet viser Trustwave-analysen, at 57 procent af adgangskoderne indeholder både bogstaver og tal, mens 41 procent kun indeholder bogstaver og 1,5 procent kun indeholder tal.

"Det er interessant, at vi fandt de 100 mest populære hundenavne oftere end de 100 mest populære pigenavne," skriver Trustwave, der spekulerer i, om det kan have noget at gøre med, hvem der er de typiske brugere af dating-sitet.

Det kan måske også være forklaringen på, at ordet Love er et af de password, der er ofte anvendt, ligesom også Sex og Lover anvendes en del gange.

Behov for stærkere koder

Uanset hvad, peger Trustwave på, at analysen viser, at der stadig er behov for at brugere og leverandører af webtjenester har password-styrken i fokus - det kan blandt andet ske ved at skelne mellem store og små bogstaver.

Det er ikke så længe siden, at en undersøgelse fra it-instituttet på Cambridge afslørede, at også vores fire-cifrede pinkoder er svage.

Konklusionen var, at vores PIN-koder er for lette at gætte, fordi kreativiteten er lille, når det kommer til at vælge tal-sammensætningen.

Forskerne kunne blandt andet konkludere, at der ofte optræder både datoer, årstal, tal i bestemte rækkefølger og lignende i PIN-koderne.

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere