Artikel top billede

Vild smartphone-vækst: Her er den helt store vinder

Særligt en mobilproducent og et styresystem løber fra alt og alle. Se de nye tal fra mobil- og smartphone-markedet.

Læs også:

Få overblikket: Får du nogensinde Android 4.0?

Android og iOS: Det er slut med den vilde udvikling

Selv det ellers stærke smartphone- og mobilmarked mærker nu de usikre økonomiske tider.

I en helt ny opgørelse fra analysefirmaet Gartner fremgår det, at der blev solgt i alt 419 millioner mobiltelefoner og smartphones i andet kvartal i år, hvilket er et fald på 2,3 procent i forhold til samme periode sidste år.

Tallet dækker dog over, at smartphone-produkterne oplever vild vækst, mens de mere primitive mobiltelefoner har det hårdt.

Antallet af solgte smartphones steg med hele 42,7 procent og står nu for 36,7 procent af det samlede antal solgte mobiltelefoner og smartphones.

Gartner venter, at en iPhone 5 fra Apple samt kinesiske investeringer i 3G-teknologi vil føre til yderligere smartphone-vækst i andet halvår 2012.

Samsung er stærkest

Og så er der jo Samsung, der fortsat fører an på markedet. Selskabet oplevede en vækst på hele 29,5 procent i andet kvartal i år sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Det er ikke mindst de uhyre populære og meget roste Galaxy-smartphones, der har ført til Samsungs succes. Således stod denne produkt-gruppe for 50,4 procent af det samlede antal solgte telefoner fra Samsung.

Gartner venter, at den nye Galaxy S III vil forlænge Samsungs succes.

Ifølge markedsopgørelsen havde Apple et svagt andet kvartal, men en fornuftig vækst set over året samlet set. Det bliver interessant at se, hvornår en ny iPhone 5 rammer markedet, så Apple kan få fornyet medvind, skriver Gartner.

"Samsung og Apple fortsatte med at dominere smartphone-markedet ved tilsammen at stå for halvdelen af markedet og udvide forspringet til andre producenter.

Ingen andre smartphone-leverandører havde markedsandele i nærheden af 10 procent," skriver Gartner, der samtidig fokuserer på, at Samsung i øjeblikket giver Apple baghjul.

Nokia er ikke overaskende fortsat ramt hårdt på markedsandelene og oplevede et fald på 14,8 procent i andet kvartal.


Et kig på de forskellige operativsystemers markedsandele viser, at det fortsat er Android, der har mest medvind og på alle måder trækker fra konkurrenterne rent markedsandels-mæssigt.

Fra andet kvartal 2011 til andet kvartal i år steg Android-markedsandelen med hele 20,7 procent.

Det skete i høj grad på på bekostning af Symbian, der nu er helt nede på en markedsandel 5,9 procent på verdensplan.

Windows Phone stadig den lille

Microsofts Windows Phone-platform kæmper fortsat en hård kamp for at få et betydeligt fodfæste på markedet.

Den aktuelle Microsoft-markedsandel på verdensplan er nu 2,7 procent - og det er, hvis man tæller det gamle Windows Mobile med.


Læs også:

Få overblikket: Får du nogensinde Android 4.0?

Android og iOS: Det er slut med den vilde udvikling




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Centrica Energy

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere