Artikel top billede

Direktører: Her er CIO'ernes vigtigste opgaver

Se her, hvordan din direktør mener, at CIO'er anvendes bedst muligt. Og hvad de slet ikke skal bruges til.

Læs også:

Danske direktører: Disse folk er alt for ringe til it.

Her er Danmarks fem dygtigste it-chefer.

CIO'erne kan roligt tillade sig at se overraskede ud, hvis den administrerende direktør pludselig en dag skulle finde på at spørge dem til råds om virksomhedens strategi.

For det gør han ikke, viser en global undersøgelse fra analysehuset Gartner, som har stillet 200 CEO'er en række spørgsmål, beretter The Register.

39 procent af toplederne siger, at de planlægger at bruge flere penge på it i 2012, men kun fem procent siger, at de opfatter deres CIO som strategisk rådgiver.

CFO'er er i høj kurs

CFO'erne er derimod i høj kurs hos CEO'erne.

60 procent siger, at deres økonomichef er deres nærmeste rådgiver.

COO'en (chief operating officer) scorer også højere som strategipartner for CEO'en end it-chefen.

Blot fem procent at CEO'erne siger, at det er deres CIO, som står i spidsen for virksomhedens innovation.

CIO'en på vej væk

Resultaterne fra undersøgelsen blev fremlagt af Gartner-analytiker Terick Chiu på konferencen CIO Executive Summit 2012, der fandt sted i Hong Kong fornylig.

Han talte om, hvordan it-ledere stadig ikke er med, når det gælder samspillet med forretningen.

Der er især muligheder for CIO'erne for at gøre sig gældende i den finansielle sektor.

Her kan it-cheferne virkelig gøre en forskel i at være innovative og ikke kun bestyrere af teknologien, mener Gartner-analytikeren.

"CIO'erne gør det muligvis rigtig godt som teknologi-folk, men de administrerende direktører kommer altså ikke og taler forretningsstrategi med dem," siger Terick Chiu.

Desværre ser det, ifølge undersøgelsen, ikke ud til, at CEO'erne har den helt store tillid til, at deres CIO'er bliver i deres job.

40 procent siger, at de regner med, at deres it-chef fortsætter deres karriere inden for den samme industri, men i et andet firma.

Ingen direktionsplads, tak

Mens CIO'ens muligheder for at sætte sit fodaftryk på forretningen er størst i den finansielle sektor, er de strategiske muligheder ikke nødvendigvis særlig store eller påkrævede i en produktionsvirksomhed.

Det mener Bang & Olufsens CIO, Ole Damsgaard. Han er ikke - og skal ikke være - en del af direktionen i B&O, siger han.

"Det ville ikke være relevant. It er med i mange af de ændringer, der bliver foretaget, men det er ikke it, der driver det. It understøtter ændringerne. Var vi der ikke, kunne projekterne måske ikke gennemføres, men det er ikke os, der initierer, at ændringer gennemføres," siger Ole Damsgaard.

CIO'en i direktionen i finansielle virksomheder kan give god mening, men ikke i de industrielle, mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere