Artikel top billede

Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Der er seriøse penge på spil, hvis du outsourcer dine it-opgaver til it-selskaber i Indien eller andre steder i Asien eller Østeuropa. Læs her, hvor meget du kan spare.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen

Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet

Offshoring, outsourcing i andre lande og global software-udvikling.

Kært barn, mange navne, der dækker over at få folk på tværs af landegrænser og ofte i andre verdensdele til at indgå i udviklings- eller serviceprojekter.

En ting har de mange begreber dog til fælles: Der er kæmpe besparelsespotentialer i at lade it-folk i tredjeverdenslande arbejde i dine it-projekter.

I runde tal oplyser Rambøll Management, at danske virksomheder kan forvente besparelser i verdens største it-outsourcing-land, Indien, på mellem 30 og 50 procent, hvis man har at gøre med relativt simple opgaver i et projekt, der som udgangspunkt har omkostningsbesparelser som det bærende princip.

Dansk Industri vurderer, at besparelsespotentialet helt generelt ligger på mellem 25 og 30 procent på outsourcingsopgaver i Indien og andre asiatiske lande.

Til sammenligning kan de fleste virksomheder ifølge Dansk Industri spare 10 til 15 procent ved at outsource drift eller udvikling til andet et outsourcing-selskab i Danmark - altså cirka halvdelen af de gevinster, der er ved at sende it-opgaverne ud til drifts- og udviklingsselskaber i Asien og i Østeuropa.

Pas på kulturen

Inden du skal i gang med at outsource dine it-opgaver på den anden side af Jorden, er der dog en masse muligheder og faldgruber, du gerne skulle henholdsvis gribe og undgå for at finde din rigtige outsourcing-model.

Først skal du eksempelvis klargøre for dig selv, om du ønsker outsourcing eller multisourcing med flere leverandører i spil i et eller flere lande.

Dernæst bør du overveje, hvordan den færdige software skal afleveres og testes.

Flere selskaber arbejder med agile metoder som eksempelvis Scrum, da det giver en langt hurtigere afklaring af kvalitet og mulighed for ændringer i kravspecifiktationerne frem for at vente fire måneder på en kæmpe-softwareaflevering, der ikke virker som planlagt.

Slutteligt skal du overveje seriøst, hvordan du kan samarbejde med din leverandør i det eller de pågældende lande, og her er der ikke noget med at springe over, hvor gærdet er lavest.

Du bliver nødt til at integrere det fremmede udviklingshold med dit eget, så samarbejdet glider let og fremad, lyder rådene fra blandt andre projektgruppen NeXGSD fra IT-Universitetet, der arbejder med it-outsorcingsmodeller og processer til at optimere det globaliserede samarbejde.

Det kan du læse mere om her

Universitetet oplyser, at i 2007 arbejdede 65 procent af alle store amerikanske og europæiske selskaber med it-outsourcing til kæmpelande som Indien, Kina og Rusland, men også til mindre nationer som Estland.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen

Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere