Artikel top billede

Google har truet firma til at droppe Android-rival

Acer har udviklet en smartphone med et operativsystem fra kinesiske Alibaba, men pres fra Google har måske forhindret lanceringen.

Den 13. september havde Acer indkaldt til et pressemøde i Shanghai for at præsentere sin nye smartphone Cloud Mobile 800 med et operativsystem fra kinesiske Alibaba Group. Men pressemødet blev aflyst i sidste øjeblik. Nu hævder Alibaba, at det skete efter pres fra Google, som angiveligt har truet med at opsige Acer's licens til at bruge Android på sine andre telefoner.

En talsmand for Alibaba Cloud Computing, der har udviklet operativsystemet Aliyun 2.0, klager over, at Googles indblanding er "unfair for forbrugerne, og vi er bekymret over, at det kan begrænse forbrugernes adgang til konkurrerende produkter".

Aliyun OS bliver allerede brugt på flere kinesiske smartphones, men Acer er den første store producent, der vil bruge operativsystemet. Det er baseret på Linux, men alle applikationer kører i skyen. Her bliver alle applikationernes data også gemt, herunder billeder, musik, kontaktlister og meddelelser. Der er 100 GB gratis lagerplads til alle brugere.

"Vi mener, at introduktionen af Aliyun OS giver forbrugere og hardware-producenter flere muligheder, hvilket er fundamentet for et sundt og stærkt marked. Vi mener, at det bør overlades til markedet at bestemme," hedder det i udtalelsen fra Alibaba.

Android er open source, men forskellige apps som Mail, Gmail og Play Store kræver en licens.

Google har indtil videre ikke ønsket at kommentere historien, men Acer siger til Wall Street Journal, at man fortsat har planer om at lancere en smartphone med Aliyun OS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere