Undgå at dumme dig ved opgradering af pc

Det er fristende at fodre en efterhånden lidt ældre pc med en håndfuld billige ram for at gøre den hurtigere. Men hvis du ikke er opmærksom, kan dine nyindkøbte ram vise sig at være spild af penge.

Føles computeren efterhånden lidt langsom? Så kan det være en god idé at opgradere antallet af ram.

Det er en af de simpleste måder at give computeren mere fart, så den hurtigere starter og afvikler programmer. 

Du behøver ikke det store it-kørekort for at klare opgaven, bare du har en skruetrækker ved hånden (se opgradering af bærbar her og stationær her).

I dag er ram så billige, at det er en glimrende idé at opgradere og dermed forlænge computerens levetid i stedet for at købe en helt ny maskine.

Det er eksempelvis muligt at købe 24 gigabyte ram til under 1.000 kroner.

Der er dog nogle begrænsninger, som kan virke overraskende, hvis du ikke har opgradereret før.

Du skal ikke mindst være særlig opmærksom på, hvilken version af Windows 7 som du kører.

Måske har du hørt om de forskellige versioner 32-bit og 64-bit?

Hvis du har en 32-bit version af Windows 7, kan systemet ikke håndtere mere end fire gigabyte ram.

Så hvis du i dag allerede har fire gigabyte ram i din maskine, vil det være spild af penge at købe flere, da computeren ikke kan gøre brug af dem.

Mange Windows 7-maskiner er udstyret med en 64-bit version af Microsofts styresystem, som betyder, at computerne kan håndtere flere ram end blot fire gigabyte.

Men du skal stadig være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor mange ram Windows kan spise alt efter version.

Med Windows 7 Home Basic kan computeren maksimalt udnytte otte gigabyte ram, mens du kan smide 16 gigabyte ram i en pc med Windows 7 Home Premium.

De dyre version håndterer massevis af ram

Det er først med Windows 7 Professional, Enterprise og Ultimate, at der virkelig er plads til mange ram.

I teorien kan de tre udgaver håndtere op mod 192 gigabyte ram.

Men det er de færreste normale bundkort, som er i stand til at udnytte denne enorme mængde hukommelse.

Faktisk kan bundkortet være en begrænsning, når du vil opgradere din pc. Derfor er det en rigtig god idé at undersøge, hvor mange ram-pladser bundkortet har, og hvad producenten opgiver som det maksimale antal ram, bundkortet kan håndtere.

Hvis du ikke ved, hvilket bundkort som sidder i din pc, kan du få hjælp med programmet CPU-z. Det giver et hurtigt overblik over en masse af computerens vigtige funktioner.

Du kan få det fulde overblik over, hvor meget ram Microsofts styresystem kan håndtere i de forskellige udgaver af Windows 7 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere