Artikel top billede

John McAfee: "De vil slå mig ihjel"

McAfee-stifteren er på flugt fra politiet i Belize. Han nægter sig skyldig i mord.

Sagen om antivirus-milliardæren John McAfee har taget en ny drejning. Han har nu selv taget kontakt til Wired for at forklare sin side af historien. Flere medier skriver nu, at han ikke blot skal afhøres i sagen om mordet på sin nabo Gregory Faull i Belize, men også er eftersøgt som hovedmistænkt i sagen. Der havde længe været en strid mellem de to naboer, som kulminerede i sidste uge. Søndag blev Faull fundet skudt på sin ejendom.

McAfee, der tjente en formue på antivirus-firmaet med samme navn, har tidligere været anholdt for ulovlig våbenbesiddelse i Belize. Men han afviser, at han er indblandet i mordet. I en serie af opringninger til en Wired-journalist fortæller han, hvordan han gemte sig på sin ejendom, da politiet kom for at finde ham søndag. Han gravede sig ned i sandet med en papboks over hovedet.

"Det var meget ubehageligt. Men de vil slå mig ihjel, hvis de finder mig," siger han til Wired.

Den 67-årige er overbevist om, at politiet vil dræbe ham, hvis de får fat i ham. Han skjuler sig nu et sted i det mellemamerikanske land, hvor han har boet siden 2008.

McAfee siger til Wired, at han ikke ved andet om mordet end det, han har hørt i medierne. Men han tror, at Faull blev dræbt ved en fejl. McAfee mener nemlig, at det var ham selv, som morderne ville have ram på.

"Jeg tror, at de måske gik efter mig. De har taget fejl af os. De fik det forkerte hus. Han er død. De har dræbt ham. De skræmmer mig," siger han.

Men sagens kerne kan være en helt anden. Der har tidligere været problemer med de mange hunde, som McAfee holder på sin ejendom. En af dem blev dræbt under politiets ransagning efter ulovlige våben tidligere i år.

Faull og de andre naboer har klaget over larm fra hundene. McAfee hævder, at hundene blev forgiftet fredag aften. Han mener selv, at myndighederne står bag. Men det kan også have været en af naboerne.

Wired rejser spørgsmålet, om McAfee har hævnet sig for hundenes død, men han afviser selv, at hans naboer var indblandet.

McAfee siger til Wired, at han under ingen omstændigheder vil overgive sig til politiet, men han afviser også at forlade landet, som han stadig betegner som "det bedste sted på jorden".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere