Artikel top billede

Her er de værste it-miljøsvin

Ny rangliste fra Greenpeace hjælper med at finde de grønneste gadgets.

Greenpeace har netop udgivet sin årlige "Guide to Greener Electronics", hvor de store elektronik-producenter bliver målt på deres miljøindsats. Det er hele produktions-processen, der bliver taget med i vurderingen, og det generelle billede er, at det stadig halter med klimabeskyttelsen.

Ligesom sidste år lander Blackberry-firmaet Research in Motion (RIM) på en bundplacering som den største miljøsynder. Det canadiske selskab har kun fået to ud af 32 mulige point.

Greenpeace kritiserer blandt andet, at RIM bruger skadelige kemikalier som PVC, bromerede flammehæmmere og beryllium i sine produkter.

Helt i toppen ligger indiske Wipro, mens HP kommer ind som nr. 2 og Nokia som nr. 3.

Blandt de 15 producenter på listen ligger Apple og Samsung midt i feltet som henholdsvis nr. 6 og 7, mens japanske giganter som Panasonic, Sharp og Toshiba klarer sig dårligt.

Den største højdespringer er Acer, der har bevæget sig opad med ni pladser og nu ligger som nr. 4.

I et blogindlæg konstaterer Greenpeace, at der er sket fremskridt, når det gælder om at få fjernet de skadelige stoffer, men den næste udfordring er at få overbevist producenterne om, at de skal bruge bæredygtig energi i produktionen.

Det er nok ikke helt tilfældigt, at Greenpeace udsender sin guide lige inden den travle julehandel. Greenpeace har også et godt råd til alle miljøbevidste gadget-elskere.

"Den grønneste valgmulighed er tit, at du kun skal købe det, som du virkelig har brug for, at købe brugt elektronik, og at forlænge levetiden for dine enheder ved at opgradere dem eller udskifte batteriet. Den grønneste elektroniske gadget er normalt den, som du ikke køber," konstaterer Greenpeace.

Det skåner så både miljøet og pengepungen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere