Artikel top billede

Gode råd til LinkedIn: Scor drømmejobbet i juleferien

Du kan bruge juleferien til at genoplive dine relationer og udbygge netværket med LinkedIn, mener karriere-ekspert.

December er ikke kun lig med jul. Det er også det bedste tidspunkt at gå efter drømmejobbet på.

Hvis man skal tro Lindsey Pollak, der er karriererådgiver og global talskvinde for LinkedIn, er årets sidste måned god at søge job i, fordi mange ikke tror, at firmaerne ansætter folk op til ferien.

Derfor er det ifølge Lindsey Pollak en rigtig god idé at trimme sine profiler på karriereportaler som netop LinkedIn i december måned.

For mens konkurrenterne til drømmejobbet er gået i jule-hi, kan du bruge LinkedIn til at skabe et forspring i forhold til dine konkurrenter ved at genskabe relationer eller skabe nye kontakter.

Opdater din profil på LinkedIn

I din søgen efter drømmejobbet er det en god idé at tage dig tid til at opdatere din profil på LinkedIn med de informationer, som er relevante for drømmejobbet.

Du kan passende reflektere over det seneste år og tænke over, hvilke resultater du har opnået.

Det kan for eksempel være, at du har stået i spidsen for et stort frivilligt projekt, der viser dine organisatoriske evner.

Du kan også gøre opmærksom på dig selv ved at gøre din LinkedIn-aktivitet offentlig. På den måde skubber du dine opdateringer ud i dit netværk. Det er en god mulighed for at komme på radaren hos en kommende arbejdsgiver.

Genopret forbindelsen til tidligere kollegaer og venner

Ferien er det oplagte tidspunkt at nå ud og komme i kontakt med de folk, du ikke har talt med i et stykke tid. 

Det kan være folk, du har arbejdet med, gamle klassekammerater eller medlemmer af faglige netværk eller organisationer, som du tidligere har været en del af.

Sådan sælger du dig selv i dit netværk

Ifølge Lindsey Pollak er det en rigtig god idé at gøre alle dine henvendelser personlige. 

Frem for at sende den samme standard-julehilsen til alle dine kontakter bør du være mere selektiv og tilpasse den enkelte hilsen til hver enkelt person, som du ønsker at genskabe kontakten til.

Det viser nemlig, at du ikke bare er overfladisk.

I din personlige julehilsen er det en rigtig god idé at nævne, at du har lagt mærke til personens karriereudvikling. 

Sig eventuelt tillykke med forfremmelsen og inviter vedkommende til en snak over en kop kaffe i det nye år, men gem nyheden om, at du søger drømmejobbet, til I mødes, lyder Lindsey Pollaks råd.

Udnyt dit nærmeste netværk

Før du tager på familiebesøg i julen, anbefaler Lindsey Pollak, at du kigger folks LinkedIn-profiler igennem for at være up to date med de projekter, de arbejder på, og som du kunne være interesseret i.

Det kunne jo være, at der var nogen i din familie, som kunne hjælpe dig videre i din søgen efter drømmejobbet.

Familiemiddagen er en god anledning til at tale karriere, men vær specifik, når snakken rammer drømmejobbet. Og det er mindst lige så vigtigt at følge op i det nye år.

For eksempel kan du sende en anmodning på LinkedIn eller en besked for at holde kontakten.

Følg op

Netop fordi rigtig mange folk tror, at arbejdsgiverne ikke hyrer folk i december, har du med din ansøgning en langt bedre chance for at skille dig ud hos arbejdsgiveren.

Rekrutteringsafdelingen skal nemlig nok holde øje med indbakken, hvis der et job ledigt, og er de jobsøgende ikke så aktive, er dine chancer logisk nok større.

Lindsey Pollak anbefaler også, at du følger din ansøgning op med at give arbejdsgiveren besked om, at der er specifikke passager i din ansøgning, som vedkommende skal være ekstra opmærksom på.

Det er også her, du kan skrive, at du har bemærket, at der er sket noget nyt hos arbejdsgiveren, bare for at vise, at du er opdateret på, hvad der sker i branchen.

Læs også:

Sådan bliver du mere synlig på LinkedIn

Pimp din LinkedIn-profil og få et bedre job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere