Artikel top billede

Microsoft International-direktør Jørgen Bardenfleth skal sidde som formand for Danmarks IKT-vækstråd, og forslagene til øget vækst er allerede begyndt at vælte ind i hans indbakker. Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Sådan vil kendt Microsoft-mand skabe it-vækst i Danmark

Jørgen Bardenfleth er manden i spidsen for Danmarks kommende vækstteam, der skal finde digitale muligheder til at øge væksten i Danmark. Læs her, hvad du kan forvente af den nye formand.

Læs også:
Disse it-kendisser skal sikre Danmarks digitale fremtid

Glad og stolt.

Det er reaktionen hos Microsoft Internationals strategidirektør, Jørgen Bardenfleth, efter han i fredags blev officielt udpeget af erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) til at sidde i spidsen for Danmarks IKT-vækstteam.

Han peger på, at vækstholdets fornemmeste opgave bliver at løfte væksten i selve it-branchen, og ikke mindst at få it ind som naturlig løftestang i hele det danske erhvervsliv.

"IKT skal skabe yderligere vækst i Danmark i den private og den offentlige sektor på blandt andet uddannelsesområdet. Hvordan det skal foregå kan jeg ikke være konkret på lige nu," siger Jørgen Bardenfleth til Computerworld efter udnævnelsen.

Her henviser han til, at IKT-vækstteamet først skal mødes til februar.

Hvordan de konkrete ideer skal præsenteres for regeringen efter sommerferien i 2013, er formanden for det nye råd også lidt lang i spyttet omkring.

"Vi skal nok ikke brede os for meget," nøjes Jørgen Bardenfleth med at sige.

Indfør en digital økonomi

Han er dog stærkt begejstret for, at vækstholdet er sammensat af spillere fra en relativt broget flok fra it-iværksættere til offentlige spillere og direktører for store it-virksomheder, som han selv repræsenterer.

Jørgen Bardenfleth skynder sig dog at pointere, at han ikke sidder for bordenden i vækstteamet som Microsofts mand.

Derimod sidder han der som en formand, der skal være åben for mangeartede ideer, der kan bidrage til Danmarks digitale vækst.

"Jeg ser det som en fordel, at medlemmerne på holdet kommer fra vidt forskellige steder. Og derudover er alle interesserede velkomne til at komme med input til os, hvad enten det foregår elektronisk eller ved et fysisk fremmøde," siger formanden.

Han har selv allerede modtaget de første råd til, hvordan it kan løfte væksten i Danmark. Det er sket via det sociale netværk LinkedIN, hvor han har mere end 1.000 forbindelser.

"Der er forskellige forslag fra 100 procent elektroniske penge til bredere it-uddannelser til jobsøgende og arbejdsløse. Og jeg forventer da, at der løbende kommer flere ideer til," siger Jørgen Bardenfleth få dage efter sin officielle udnævnelse som formand for Danmarks IKT-vækstteam.

"De forskellige medlemmer af vækstteamet kan jo også række ud til deres personlige netværk, så vi kan få en god bredde på forslagene, og jeg skal som formand nok sørge for, at alle bliver hørt," lover Jørgen Bardenfleth.

Alle er velkomne

Også på andre sociale netværk er iderigdommen til de digitale vækststænger mangfoldig.

En af Jørgen Bardenfleths kommende vækst-holdkammerater, it-iværksætteren Thomas Madsen Mygdahl, har via Twitter modtaget råd om at afskaffe Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) samt sørge for, at der skabes vækstmuligheder for mindre danske it-selskaber i kampen om de offentlige kontrakter.

Ønsker om flere open source-projekter

Thomas Madsen Mygdahl erklærer sig "meget enig" i forslagene, og han henviser blandt andet til sit Hesselet-manifest, som er udarbejdet sammen med Niels Hartvig.

Manifestet er blandt andet blevet præsenteret på IT-Branchens toplederkonference på Hotel Hesselet i Nyborg for godt et års tid siden, hvor 97 procent af de delegerede mente, at manifestet snildt kan bruges som inspiration.

I manifestet står der blandt andet, at Danmark skal fungere som hub for open source-projekter, at vi skal gå fra store fabrikker til tusindvis af små studier som ideal, og vi skal søge mod at gå fra it-branchens interesser til samfundets interesser.

"Jeg vil gerne stå på mål for, at der kommer mange forskelligartede ideer til vækstteamet, og vi skal jo koncentrere os om at sælge varer og ydelser bedst muligt, så vi i sidste ende kan bevare vores velfærdssamfund," lyder Jørgen Bardenfleths kommentarer til Thomas Madsen-Mygdahls tweet.

Svært at kigge sig omkring

Den nyudnævnte formand peger på, at mange af ideerne gerne skal komme fra landets egne skarpe hoveder, da Danmark er et digitalt foregangsland.

"Vi har ikke ret mange ting at kigge efter i udlandet, hvor det i den offentlige sektor kun er Canada og New Zealand, der er på omgangshøjde med Danmark," lyder det fra Jørgen Bardenfleth.

Og noget tyder på, at han har et godt udgangspunkt i formandsstolen med opbakning fra to af landets store it-brancheforeninger, ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen.

"Vi er rigtig glade for, at regeringen nedsætter et vækstteam for IKT og digitalisering," udtaler ITEK-direktør Tom Togsverd i en pressemeddelelse og hæfter sig ved, at den tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) ikke ville nedsætte et IKT-vækstteam.

"Så derfor er det en glimrende nyhed, at Annette Vilhelmsen (SF) nu har taget det gode initiativ. Vi har i ITEK haft vores eget vækstteam for teknologi, som netop sætter fokus på, hvordan Danmark kan blive et højteknologisk vækstcentrum. Derfor er vi i den grad klar til samarbejdet, og vi glæder os," lyder budskabet fra ITEK-direktøren.

Skal skabe bedre it-rammer

Også hos it-brancheforeningen IT-Branchen er tilliden stor til, at IKT-vækstholdet reelt kan udnytte sin indflydelse.

"Dansk erhvervsliv kan øge sin produktivitet og forbedre bundlinjen ved at blive bedre til at udnytte it. Derfor er det meget positivt, at det vækstteam vi har efterlyst, nu er en realitet," siger Mette Lundberg, Direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen, i en pressemeddelelse.

Hun peger på, at vækstteamet bør sætte fokus på mindre virksomheders udnyttelse af it, løfte mulighederne for små innovative it-selskaber og sikre bedre rammer for offentlige it-indkøb.

Formanden for IKT-vækstteamet, der også er IT-Branchens egen formand, får lovord med på vejen.

"Med Jørgen Bardenfleth har ministeren valgt en visionær formand med både stort udsyn og solid indsigt i den danske it-branche. Det lover godt for arbejdet i vækstteamet," siger Mette Lundberg.

Læs også:
Disse it-kendisser skal sikre Danmarks digitale fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere