Artikel top billede

Her ses forgængeren til den kommende Galaxy Note 3.

Samsungs nye Galaxy Note: Er det en smartphone eller en tablet?

Senere i år kommer en ny Galaxy Note med 6,3-tommer skærm og otte-kerne-processor.

Grænsen mellem smartphones og tablet-pc'er forsvinder efterhånden. Samsung er på vej med en efterfølger til sin Galaxy Note 2, der skulle være klar senere i år. Korea Times skriver, at den kommende Galaxy Note 3 har en 6,3-tommer skærm og den nye otte-kerne-processor Exynos 5 Octa.

Mange tablet-pc'er har en skærmstørrelse på syv tommer, og derfor må man spørge, om det nye produkt er en smartphone eller en tablet.

Indtil nu har det været sådan, at alt over syv tommer bliver regnet som en tablet-pc, mens alt under denne størrelse "kun" er en smartphone.

Til sammenligning har den første Galaxy Note en skærmstørrelse på 5,3-tommers, mens 2'eren har et lidt større display, 5,55 tommer.

Samsung er ikke de første, der nærmer sig den magiske syv-tommers grænse med en smartphone. Huawei har annonceret en ny Android-smartphone kaldet Ascend Mate, hvor skærmstørrelsen er på omkring seks tommer.

Den kinesiske telefon skulle være klar til juli, og den kan sandsynligvis holde rekorden for den største skærm i en smartphone i nogle måneder, indtil Galaxy Note 3 som forventet kommer til september.

Begge de to forgængere blev lanceret på Ifa-messen i Berlin, der altid holdes i september.

Samsung har solgt omkring tre millioner af sin Galaxy Note 2 i de første par måneder efter lanceringen sidste år.

Den samme artikel i Korea Times kan fortælle, at Samsung nu vil udvide sin chip-forretning i Kina for at reducere selskabets afhængighed af Apple.

Samsung fremstiller både skærmpaneler og andre komponenter til Apple-produkter, men samtidig er den koreanske gigant involveret i et bittert retsopgør om patenter og design med Apple.

Det ventes derfor, at Apple vil forsøge at få sine komponenter produceret andre steder, og det kan gøre ondt på bundlinien hos Samsung.

Men nu satser Samsung altså på at sælge chips til kinesiske producenter som Huawei og ZTE, der snart kommer med den første smartphone med Firefox OS.

Turbo i processoren

Galaxy Note 3 skal bruge den nye Exynos Octa 5 processor, der blev præsenteret på CES-messen i sidste uge. Denne ARM-processor er en videreudvikling af Exynos 5 Dual, der bruges i Nexus 10.

Processoren indeholder fire A15- og fire A7-kerner, som bruger ARM's big.LITTLE-teknik. Det betyder, at processoren kan skifte mellem de store A15-kerner og de små A7-kerner for at reducere energiforbruget.

Konceptet blev introduceret i 2011 og kombinerer den høje ydelse i Cortex A15 MPCore med det lave energiforbrug i A7. Ideen er, at den kraftige processor først bliver aktiveret i det øjeblik, der er brug for det. Ellers kører man på de langsommere kerner.

ARM hævder, at big.LITTLE gør det muligt for enhederne "at vælge den rigtige processor til den rigtige opgave baseret på kravene til ydelsen".

Softwaren som kører på den mobile enhed mærker ikke noget - enheden sørger automatisk for at skifte processor baseret på belastningen.

Processorerne ser altså identiske ud set fra applikationernes perspektiv. Den lille lav-energi processor - i dette tilfælde Cortex A7 - kører operativsystemet og applikationer til basale opgaver som f.eks. lydafspilning.

Den mobile enhed skulle være i stand til at skifte processor i løbet af 20 millisekunder, hvis man starter spil eller andre krævende programmer.

Det skulle forlænge batterilevetiden i de mobile enheder, selvom det stadig er skærmen og ikke processoren, som dræner batteriet mest.

Samsung fortæller, at Exynos 5 Octa bruger 70 procent mindre energi end forgængeren Exynos 5 Dual, der også anvendes i selskabets nye Chromebook, men ydelsen skulle være meget højere.

Exynos 5 Octa er rettet mod notebooks og smartphones i high-end-klassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere