Artikel top billede

Nu kommer det første hus fra en 3D-printer

En hollandsk arkitekt vil skabe et helt hus med en 3D-printer.

Fremtidens huse skal måske printes og ikke bygges i traditionel forstand. Den hollandske arkitekt Janjaap Ruijssenaars fra arkitektfirmaet Universe Architecture har udviklet et koncept til et hus, hvor de enkelte dele skal fremstilles i en 3D-printer. Det såkaldte Landscape House minder om et Möbiusbånd - et objekt som kun består af én flade og én kant. Ideén var at bygge et endeløst hus.

Hele strukturen minder om et ottetal og huset er i to etager. De enkelte byggedele måler 6 x 9 meter. De skal skabes med den italienske 3D-printer D-Shape, der er udviklet af Enrico Dini. Det er en maskine, som bruger sand og et bindemiddel til at printe strukturer i et materiale, der minder om sandsten. De færdige objekter skulle være lige så hårde som marmor.

Men det er kun selve husets ramme, der skal printes. Konstruktionen skal senere fyldes med beton for at give den nødvendige stabilitet.

Landscape House bliver verdens første hus der er skabt i en 3D-printer og den første bygning skal stå færdig i 2014. Den samlede pris for huset anslås til mellem 30 og 40 millioner kroner.

Planen er, at det første Landscape House skal opføres ved den irske kyste, men arkitekten håber at man kan bygge 3D-printede huse i mange lande.

Flere andre projekter arbejder også med print af store strukturer. På MIT Media Lab har man udviklet den såkaldte Spiderbot, der kan hænges op i kabler og bruges til at printe en form til en hel bygning, der så kan fyldes med almindelig cement. Den kan også anvendes til at printe broer og andre meget store objekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere