Artikel top billede

Foto: Danske Bank. (Foto: Danske Bank)

Apple vil forvandle alle mennesker til hæveautomater

It-selskabet Apple er klar med et patent, der skal gøre det meget nemt at låne penge på gader og stræder. Læs her, hvad det vil koste at låne penge af totalfremmede, hvis det står til Apple.

Kender du det, at du har glemt dine kreditkort derhjemme, og kontanterne er sluppet op, lige som du står og har lyst til en sandwich?

Hvis ja, så kan et nyt patent for it-selskabet Apple måske hjælpe dig med at stille din sult en dag i fremtiden.

Patentet med navnet 'ad-hoc cash disensing network' (ad-hoc hæve-netværk) går i al sin simpelhed ud på, at totalt fremmede mennesker skal fungere som mobile hæveautomater.

Det skriver NewScientist

Sådan virker det

Hvis patentet en dag bliver til et virkeligt produkt, er der forskellige måder, som systemet kan virke på.

Det kunne eksempelvis være, at du starter en app på din smartphone og skriver, hvor mange penge du har brug for.

Softwaren vil herefter finde din position ud fra GPS'en og advisere andre i nærheden med samme app om dine økonomiske trængsler.

Hvis nogen i nærheden er villige til at låne dig pengene, vil app'en fortælle deres placering, hvorefter du bare kan hente pengene.

Når du har pengene i hånden, bekræfter du lånet med din smartphone (læs: iPhone), hvorefter din iTunes-konto bliver fratrukket det lånte beløb plus et mindre gebyr til både udlåneren og Apple.

Apple napper 10 procent

I patentet er der et eksempel, hvor en person låner 50 dollar.

Her snupper Apple så fem dollar som et gebyr for ulejligheden ved at stille servicen til rådighed, mens udlåneren med pengene ude af lommen derimod får tre dollar.

For låneren - altså dig med lysten til en sandwich og uden kontanter på lommen - koster det altså otte dollar, hvis du vil låne 50 dollar.

Oversat til danske kroner vil det koste dig 43 kroner at låne 275 kroner.

Det svarer til en udlånsrente på omkring 15 procent.

Derimod kan du selv se frem til en gevinst på seks procent, hvis du har husket at fylde lommerne med masser af kontanter, der kan lånes ud til pengetrængende Apple-brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere