Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Her er gevinsten ved øget blokering af nettets indhold

En tættere filtrering af danskernes brug af internettet kan være til gavn for både net-udbydere og kunder.

Læs også: Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering.

Danske internetudbydere arbejder på at indføre øget filtrering af danskernes internet-brug, hvilket du kan læse mere om her.

Indførslen af et nyt filter skal ifølge formanden for ISP Sikkerhedsforum, Torben Mellerup, være med til at sætte en stopper for den it-kriminalitet, der rammer internetudbydernes kunder.

ISP Sikkerhedsforum er en sammenslutning af en række større danske internetudbydere.

Har undersøgt mulighederne

"Vi har undersøgt mulighederne for at fange kundens trafik og lede vedkommende hen på en hjemmeside, hvor kunden bliver fortalt, at vedkommende computer er inficeret med den eller den virus," fortæller Torben Mellerup, der er formand for ISP Sikkerhedsforum.

"Det er rimelig ressourcekrævende at indføre sådan en løsning," mener Torben Mellerup.

Men det vil ikke kun være en økonomisk udgift for virksomhederne.

Filteret vil ifølge ISP Sikkerhedsforum nedbringe antallet af "abuse" mails, som de danske internetudbydere modtager fra andre udbydere.

"Hvis andre udbydere ser, at trafik fra vores netværk er relateret til internetkriminalitet, så modtager vi gerne en e-mail til den abuse-mail-adresse, der er registreret til vores ip-adresse eller range," siger Torben Mellerup og fortsætter:

"Det bliver til temmelig overfyldte mail-konti, og det skaber en masse arbejde,"

Derudover skal filteret også bruges som et værktøj til at forhindre DDoS-angreb mod internetudbyderne selv.

"Botnets er et stærkt våben, når vi snakker DDoS-angreb, og det er jo angreb, der også benyttes mod os internetudbydere." fortæller Torben Mellerup.

Sådan gør man andre steder i verden

Bruge kendt løsning

ISP Sikkerhedsrådet fremhæver, at netop walled garden-modellen allerede benyttes flittigt andre steder i verden.

"Rammes kunden af malware, bliver brugeren ledt ind i et begrænset område, hvor vedkommende via en hjemmeside får hjælp til at få renset sin computer. Det gør man eksempelvis hos flere udbydere i Tyskland," fortæller Torben Mellerup.

Han fremhæver samtidig, at walled garden-modellen er en gennemtestet og kendt model, der allerede benyttes flere steder.

"Nogle privatvirksomheder benytter også walled garden-modellen i dag. Så hvis en maskine er inficeret, så bliver adgang blokeret ud til nettet,"

Men jeres forslag skal jo gælde for alle internetudbydernes kunder, og derved får man ikke selv valget om at blive overvåget af jer?

"Det er nemlig rigtigt. Og det rejser et etisk spørgsmål, og der vil jo selvfølgelig være kunder, der siger, at det skal i overhovedet ikke blande jer i på nogen måde." afslutter Torben Mellerup.

Læs også:

Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering.

Derfor har Danmark brug for endnu mere DNS-blokering.

Hvorfor DNS spærringer (også) er problematiske.

Derfor fjerner ingen de forældede DNS-blokeringer.

Venstre: Derfor er det slut med DNS-blokeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere