Artikel top billede

Derfor er it-branchen ret begejstret for ny bredbåndssplan

Tre brancheorganisationer fælder dom over regeringens nye udspil om bredbånd og mobildækning.

Læs også: Her er de 22 punkter i regeringens bredbåndsudspil

Nyt udspil: Der skal fart på danskernes upload-hastigheder

Dansk Energi, IT-Branchen og Telebranchen roser alle regeringens bredbåndsudspil.

Imidlertid fremhæver de forskellige aktører vidt forskellige elementer af bredbåndspakken.

Dansk Energi er glade for en ny upload-målsætning, som skal sikre alle danskere adgang til en sendehastighed på mindst 30 Mbit/s inden 2020.

"Det har vi efterspurgt længe," hedder det Thomas Woldiderich, der er chefkonsulent i Dansk Energi i en meddelse.

Dansk Energi har også tidligere efterlyst et serviceeftersyn af kommunalfuldmagtsreglerne, og fremhævet, at kommunerne i højere grad bør kunne benytte deres købekraft til at fremme udbredelsen af højhastighedsbredbånd, forklares det.

Og her lytter regeringen åbenbart også til den brancheorganisation, lyder det fra den.

"Det er virkelig positivt, at kommunerne nu får værktøjer til at fremme udbredelsen af hurtigt bredbånd," forklarer han og peger på, at kommuner allerede i dag lægger kabler ind til egne institutioner som eksempelvis biblioteker, sundhedshuse og folkeskoler med fibernet.

"Og med over 1.400 danske folkeskoler, hvor mange fortsat har smalbåndsforbindelser, er der rigeligt at tage fat på," lyder det videre.

Et ømt punkt

Men udover de rosende ord prikker Dansk Energi til et ømt punkt i telebranchen - nemlig teleforliget.

Dansk Energi mener nemlig, at udspillet er et perfekt udgangspunkt for at tage fat i at skabe et nyt teleforlig, som erstatning for teleforliget fra 1999, der blev til dengang hvor ISDN var den mest udbredte adgang til internettet blandt danskerne.

"Derudover savner udspillet et større fokus på, hvordan vi får styrket konkurrencen på kabelbaseret bredbånd, hvor Danmark er europæisk bundskraber," slutter Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.

Det er omvendt ikke noget, som IT-branchen og Teleindustrien i en fælles reaktion på udspillet peger på.

Men tele- og it-branchen hilser også det nye udspil velkommen.

"Danskerne får nu endnu bedre dækning," konkluderer direktør i Teleindustrien Jakob Willer, og Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-Branchen.

Ergo er man tilfreds med, at der peges på, hvordan udrulningen af bredbånd og mobilinfrastruktur kan fremmes i hele landet, ifølge udspillet.

Særligt når det gælder mobilt bredbånd, så har regeringen virkelig forstået at sætte fingeren det helt rigtige sted, hedder det.

"Der er blevet lyttet til vores ønsker," lyder det også fra disse brancheforeninger.

Efterspørgsel skal drive udviklingen

Men på bredbåndsområdet er de to organisationer dog mere afventende.

"Vi er bekymrede for, at bredbåndspuljen til Bornholm kan være et første skridt i et opgør med den ellers meget succesfulde markedsdrevne udvikling i Danmark, så det hæmmer investering og konkurrence," udtaler de to direktører i den fælles meddelelse.

Imidlertid har regeringen lyttet til kritikken omkring master, som forventes at kunne reducere omkostninger og skal bane vej for et mere kontruktivt samarbejde mellem kommuner og teleselskabet.

"Regeringen har lyttet," hedder det fra de to.

Også regeringens upload målsætning på 30 Mbit/s, der supplerer målsætningen om 100 Mbit/s download til alle i 2020, får en kommentar med.

For det er naturligt med fokus på uploadhastigheder.

"Men det er også vigtigt ikke at stirre sig blind på hastighederne," understreger de to direktører.

For i sidste ende skal efterspørgslen skabe det nødvendige udbud, hedder det.

Regioner: Ser lovende ud

Regionernes formand Bent Hansen (S) ser gode takter i udspillet, meddeler han i meddelelse.

"På sundhedsområdet er det afgørende for udviklingen af telemedicin, og når vi taler om opkald til 112, kan det endda være livsvigtigt, at der er dækning i alle områder."

"Regionerne ser derfor positivt på regeringens forslag om at inkludere mobil- og bredbåndsområdet i de regionale vækstpartnerskaber," udtaler han.

Samtidig peger han på mere generelle muligheder for at skabe vækst og erhvervsudvikling i de enkelte regioner, hænger sammen med bredbåndsudviklingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere